El València Basket assalta el Palau Blaugrana (76-79)

L'equip taronja s'ha refet d'un mal inici en la represa per a sumar la tretzena victòria en la Lliga

Chris Jones, en una acció del partit
Chris Jones, en una acció del partit / Alberto Estévez (Efe)

El València Basket ha obtingut una gran victòria contra el Barça al Palau Blaugrana (76-79), en un partit que semblava perdut ben entrat el tercer període (58-44). Un parcial de 0-19 ha capgirat el marcador i li ha donat a l'equip taronja el tretzé triomf en la Lliga ACB.

L'equip d'Àlex Mumbrú ha arribat a Barcelona amb dues baixes molt importants en la pintura, les de Brandon Davies i Boubacar Toré. Però, tot i això, els valencians han guanyat la batalla pel rebot, gràcies, en bona part, al bon treball de Jaime Pradilla, un dels més destacats del duel amb 15 punts.

El Barça ha portat la iniciativa en els primers minuts, però el València Basket ha sabut reaccionar per a anar-se'n al descans amb només dos punts de desavantatge (40-38).

L'equip taronja ha eixit adormit en la represa i ho ha pagat car. Els catalans s'han escapat en el marcador amb molta facilitat (58-44), però un temps mort d'Àlex Mumbrú ha canviat el guió del duel per complet. Un parcial de 0-19, liderat per Jovic, Pradilla i Ojeleye, ha permés als valencians capgirar el marcador (58-63).

A partir d'aquest moment, el València Basket ha portat el control del duel, davant un Barça precipitat que anava a remolc, amb més cor que cap. Laprovittola ha pogut forçar la pròrroga en l'última acció del partit, però el seu triple no ha entrat.

Amb aquest triomf, l'equip taronja es referma en el cinqué lloc i se situa a només una victòria del tercer, que ocupa el Barça. En cas d'empat al final de la fase regular, els de Mumbrú quedarien per davant dels de Grimau, als quals els han guanyat els dos partits.