El València augmenta el límit salarial uns 5,5 milions; el Vila-real el redueix uns 7,3

El límit salarial de la Lliga s'ha reduït en més de 300 milions d'euros respecte de febrer

Imatge dels límits salarials de Primera i Segona Divisió
Imatge dels límits salarials de Primera i Segona Divisió

La Lliga ha donat a conèixer el límit salarial dels equips de Primera i Segona Divisió una vegada que ha finalitzat el mercat d'estiu. Respecte del total dels equips, en conjunt, la competició ha rebaixat en més de 300 milions d'euros el límit total i ha passat de 3.022 milions després del mercat d'hivern el febrer del 2023 als 2.673 d'ara.

No obstant això, hi ha paritat entre els equips que han augmentat i han reduït el límit salarial. Concretament, deu equips l'han augmentat, principalment els que van quedar en la zona mitjana/baixa de la classificació més els equips que han ascendit; i deu l'han rebaixat, el cas més destacable és el del FC Barcelona, que ha passat de 648 a 270 milions.

El València augmenta el seu límit en 5,5 milions d'euros

Un dels equips que augmenta el límit salarial respecte de febrer del 2023 és el València CF. El conjunt de Mestalla va acabar el mercat d'estiu amb un marge de vora huitanta milions d'euros per a poder gastar. No obstant això, les vendes efectuades, la finalització de contractes, les eixides de jugadors cedits, les amortitzacions, així com la resta d'operacions, han permés augmentar aquest límit fins a 85,528 milions d'euros.

El Vila-real redueix el seu límit en 7,3 milions

En el cas contrari al del València ens trobem el Vila-real. El conjunt groguet ha reduït el seu límit salarial en una quantitat que arriba fins a 7,3 milions d'euros.

El submarí va fer diverses vendes importants aquest mercat d'estiu, entre les quals s'inclouen la de Chukwueze, Nicolas Jackson o Pau Torres. Per contra, el conjunt de la Plana Baixa va aconseguir fitxar jugadors, alguns dels quals van arribar a cost zero per ser jugadors sense equip o que finalitzaven contracte amb el seu anterior equip.

L'Elx, rei del límit salarial en Segona Divisió

L'Elx és, amb diferència, el líder indiscutible respecte del límit salarial en Segona Divisió. El conjunt il·licità, recentment descendit, es podria gastar quasi 24 milions d'euros en la confecció de la seua plantilla d'enguany. Una situació que, a pesar de tot, es podria convertir en un gran problema en cas de no pujar a Primera Divisió.

Per la seua banda, el Llevant, després de no aconseguir l'objectiu de l'ascens la temporada passada, ha vist reduït el seu límit salarial en 7 milions, i ha passat dels 11,7 als 4,7 d'enguany.

Respecte del CE Eldenc, aquesta és la primera temporada que apareix en el llistat. El conjunt del Vinalopó Mitjà té un límit salarial de quasi 5,4 milions d'euros.

Finalment, l'últim dels equips valencians en la competició, el Vila-real B, no computa individualment, sinó que està adscrit al límit salarial del conjunt total.

També et pot interessar

stats