Un partit ple de sobresalts, Vila-real 1 - Ath. Bilbao 3

Pablo Fornals va patir una presíncope i va ser hospitalizat al Jaume I de Castelló

Pablo Fornals es retira acompanyat dels metges
Pablo Fornals es retira acompanyat dels metges / EFE

El Vila-real - Athletic de Bilbao es va convertir en un malson per a l'equip groguet. Al minut 4, Íñigo Córdoba va fer el 0 a 1. Un minut més tard l'estadi es va quedar gelat en veure com es desplomava Pablo Fornals. El migcampista va patir una presíncope i hagué de ser hospitalitzat.

Els jugadors de Calleja es van quedar molt tocats i només van xutar una vegada a gol en tota la primera meitat amb un llançament de Bacca que va rebutjar el defensa Íñigo Martínez. Per la seua banda, els bascos van posar a prova els reflexos d'Asenjo en dues ocasions que van ser providencials per arribar al descans sense encaixar el segon gol.

En la represa va eixir Pau Torres per Bonera que tenia molèsties i una targeta. Els bilbaïns carregaven una vegada i una altra contra el marc d'Asenjo i el porter palentí es convertia en el millor jugador del submarí. En l'altre bandol, Iñaki Williams va fer una exhibició de com es desmarca un davanter i fa les diagonals. Asenjo va fer 2 parades seguides a boca de canó al minut 48 però en el 50 Williams va estrenar el seu compter golejador (0-2).

Al minut 66 Bacca va fer el gol local després d'anar-se'n per velocitat del seu marcador. Els visitants demanaren falta del davanter colombià. Calleja havia introduït Txérixev com a tercer canvi i va arribar un nou sobresalt per a la graderia. Jaume Costa semblava marejat i tenia dificultats per a mantindre l'equilibri. El metge del Vila-real se'l va endur a la força i el Vila-real es quedava amb 10.

L'Athletic va aprofitar la superioritat numèrica i va continuar bombardejant Asenjo, que ho parava quasi tot. Al minut 87, Iker Muniain, que reapareixia després de sis mesos de baixa a causa d'un trencament de lligament, va fer el definitiu 1 a 3. El camp començava a despoblar-se. En l'últim minut el defensa groguet Álvaro es va riure d'una decisió de l'àrbitre i va vore la segona groga. El Vila-real va acabar amb 9 jugadors sobre el terreny de joc en una nit per a oblidar.