Un minut fatídic condemna l'Elx a Balaídos (3-1)

Els franjaverds continuen en zona de descens després d'encadenar 16 jornades sense aconseguir una victòria.

Marcone es lamenta després del tercer gol del Celta
Marcone es lamenta després del tercer gol del Celta / Salvador Sas (Efe)

L'Elx acumula ja 16 jornades sense guanyar en la Lliga després de perdre a Balaídos (3-1) contra un Celta que encara no havia aconseguit cap victòria en aquest 2021. Dos gols en a penes un minut poc abans del descans han sigut una llosa per als franjaverds que, tot i haver retallat distàncies, mai han donat una sensació de poder sumar algun punt.

Jorge Almirón ha confiat en els mateixos futbolistes que van empatar contra el Vila-real, amb l'única novetat de Gonzalo Verdú, que es va perdre el partit per sanció, en el lloc de Josema. L'Elx ha tingut el control de la pilota i ha gaudit de la primera ocasió del partit als peus de Boyé. Una pèrdua de Josema ha propiciat una ràpida contra del Celta, que ha acabat amb un llançament de Nolito, que ha obligat Édgar Badia a lluir-se. Els il·licitans tenien la possessió, però les millors oportunitats per a inaugurar el marcador les tenien els de Vigo, que es topaven una vegada i una altra amb el porter dels del Baix Vinalopó.

Quan s'han complit els primers minuts de joc, l'Elx ha hagut de fer front a dos contratemps en forma de lesió. Josan, autor de quatre gols aquesta temporada, i Mojica, un dels fitxatges del mercat d'hivern, s'han hagut de retirar del terreny de joc. Josema i Teté Morente han sigut els elegits per Almirón per a substituir-los. Aquesta situació ha afectat els franjaverds, que a poc a poc han anat perdent el domini de l'esfèric. Poc abans del descans Santi Mina ha tornat a desaprofitar una opció clara de gol per als de Balaídos. Era només el preludi del que havia de vindre. En un minut fatídic, l'Elx ha llançat a perdre tota la faena feta: Mina primer i Brais Méndez després han posat el 2-0 en el marcador davant la passivitat de la defensa franjaverda.

I tal com va passar la setmana passada contra el Vila-real, als pocs minuts de la represa l'Elx s'ha posat de ple en el partit amb un gol de Rigoni. L'equip d'Almirón ha dominat el joc, però sense crear perill a l'àrea del Celta. I novament Santi Mina ha tornat a matar les esperances dels il·licitans amb el 3-1 quan encara no s'havia complit el minut 70. El colp anímic ha sigut demolidor i els d’Elx ja no han tingut capacitat de reacció.

La setmana que ve, nova final al Martínez Valero contra un rival directe, l'Eibar. Només hi val la victòria per a no quedar-se definitivament despenjat de la zona de permanència.