La Federació Espanyola de Futbol va pagar a Piqué comissions milionàries per l'organització de la Supercopa

El diari El Confidencial ha publicat àudios i documents amb Luis Rubiales, Gerard Piqué i la companyia pública saudita, Sela, implicats

Seu de la Federació Espanyola de Futbol de Las Rozas
Seu de la Federació Espanyola de Futbol de Las Rozas

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va pactar amb l'empresa Kosmos, de la qual el jugador del Barcelona Gerard Piqué és copropietari i conseller delegat, una comissió milionària pel trasllat de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, segons ha informat aquest dilluns El Confidencial.

El diari ha publicat àudios de les converses mantingudes entre el president de la RFEF, Luis Rubiales, i el jugador blaugrana, i documents sobre el contracte signat per a sis exercicis amb la companyia pública saudita, Sela, que va pactar amb la RFEF la quantitat de quaranta milions d'euros per cada edició, així com quatre per a Kosmos.

La informació indica que Rubiales i Piqué van iniciar el març de 2019 la cerca d'un estadi per a la disputa de la Supercopa, abans que el president de la RFEF plantejara al Reial Madrid la possibilitat que fora al seu estadi, encara que la idea era que es jugara al Camp Nou.

"Com el Madrid em dirà que no, això ens ve de puta mare per a justificar-nos de cara al futur i diem que és l'estadi amb més capacitat, que és el campió de Lliga... Crec que legitimitat en tenim", s'escolta en un dels àudios.

En un altre dels àudios el jugador blaugrana es dirigeix al president de la RFEF en aquests termes: "A veure, Rubi, si és un tema de diners, si el Reial Madrid per 8 anirien, hòstia tio, es paga huit al Madrid i huit al Barça... als altres se'ls en paguen 2 i 1... són 19, i us quedeu la Federació sis quilos, tio. Abans de no quedar-vos amb res, us quedeu sis quilos. I estrenyem a l'Aràbia Saudita i potser li traiem... li diem que sinó, el Madrid no va... i li traiem un pal més o dos pals més...".

També en un altre enregistrament del 15 de setembre de 2019, el president de la RFEF felicita Piqué, pel tancament de l'acord perquè la Supercopa es dispute a l'Aràbia a partir de gener de 2020. "Geri, enhorabona. I no em referisc ni al partidàs d'ahir ni al teu gol. Em referisc al fet que ja són més de les 12 i, per tant, és ferm l'acord amb l'Aràbia Saudita. Una abraçada, gràcies per tot i ací estic per al que necessites", afirma Rubiales

El passat dia 14 la RFEF va denunciar haver patit un atac informàtic en el marc d'una "acció criminal organitzada i dirigida a la posterior revelació de secrets mitjançant la distribució de documentació confidencial amb una clara intenció espúria" i en la qual haurien sostret documents, converses i àudios privats del seu president i el seu secretari general.

L'organisme, que hui ha mantingut que aquestes publicacions són part d'una campanya d'assetjament i que els acords sobre la Supercopa van ser aprovats per la seua assemblea, va assenyalar fa dies que "tot sembla indicar que s'ha sostret il·legalment informació dels terminals privats del president i del secretari general".

Compromís urgeix la compareixença d'Iceta i Rubiales

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha demanat la compareixença "urgent" en seu parlamentària del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales.

L'objectiu és que informen de les seues actuacions davant la presumpta comissió de 24 milions que hauria pactat Rubiales amb el jugador del FC Barcelona i president de Kosmos, Gerard Piqué, per a portar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita.

"Urgeixen intervencions fins a poder resoldre aquesta situació, realitzar les inspeccions necessàries per a comprovar si s'hi van fer pagaments irregulars de comissions i obrir un debat rigorós, seré i eficient basat en els valors de l'esport i no de l'oligopoli econòmic o les comissions", ha traslladat en un comunicat.

Mulet ha demanat "que l'escàndol no es tanque en fals com altres" i, per a això, ha reclamat que s'articule un pla "urgent i extraordinari" perquè Hisenda analitze si hi ha hagut clubs o jugadors que hi han actuat de manera irregular. Així, ha afegit que haurien de prendre's mesures cautelars de manera urgent.

També et pot interessar

stats