La Federació denuncia un atac informàtic i la sostracció de converses i àudios privats

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales
El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha denunciat aquest dijous haver patit un atac informàtic en el marc d'una "acció criminal organitzada i dirigida a la posterior revelació de secrets mitjançant la distribució de documentació confidencial amb una clara intenció espúria", en la qual haurien sostret documents, converses i àudios privats del president, Luis Rubiales, i del secretari general, Andreu Camps.

"Tot sembla indicar que s'ha sostret il·legalment informació dels terminals privats del president i del secretari general", segons ha dit la Federació en el seu web oficial.

A més, segons la pròpia versió, és probable que aquesta informació privada "obtinguda il·legalment i amb clars propòsits delictius" s'haja oferit a diversos mitjans de comunicació. "S'ha arribat a aquesta conclusió després de ser un periodista qui ha avançat a la RFEF la pròxima publicació d'aquest material sostret il·legalment que el mitjà ha rebut, segons el periodista, mitjançant un informador anònim que amb una veu encriptada ha contactat i l'ha posat a la seua disposició per mitjà d'una aplicació mòbil".

El mitjà de comunicació ha afirmat haver rebut, a través de tercers, "contractes confidencials, converses privades de WhatsApp, correus electrònics i abundant documentació de l'àmbit de la gestió de la RFEF. En cas de ser autèntics, suposaria un delicte de revelació de secrets i una violació dels drets fonamentals de les persones atacades", segons diuen.

"Des de fa uns mesos la Federació i els seus directius han sigut objecte d'intents d'atacs informàtics com hackejos i phishings, que van denunciar oportunament davant de la Policia", continua el comunicat, que també informa que aquests fets s'han posat en coneixement del departament de seguretat i integritat, "que va denunciar aquesta actuació delictiva i mafiosa davant dels organismes corresponents".

"Els atacs van portar l'ens federatiu a contractar una empresa especialista en la matèria amb la finalitat de dur a terme una còpia dels continguts amenaçats, ampliar el nivell de seguretat i evitar atacs futurs, en la mesura que siga possible. En el procés, coordinat amb el departament de Seguretat i Integritat de la RFEF, es va fer una còpia de seguretat de tres executius federatius, entre ells el president i el secretari general", explica la mateixa Federació.

També et pot interessar

stats