La UEFA perdona els nou clubs que han renunciat a la Superlliga

El màxim òrgan del futbol continental es reserva l’adopció de mesures contra els tres equips que encara estan en el projecte, Reial Madrid, Barça i Juventus

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin
El president de la UEFA, Aleksander Ceferin

La UEFA ha arribat a un acord amb els nou clubs que han renunciat a la Superlliga (Arsenal, Milan, Chelsea, Atlètic de Madrid, Inter de Milà, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham) i ha aprovat mesures de reintegració per a aquests. En canvi, el màxim òrgan del futbol continental es reserva l’adopció de mesures contra els tres equips que encara estan en el projecte, Reial Madrid, Barça i Juventus.

Aquests nou clubs reconeixen que el projecte va ser un error i demanen disculpes als aficionats, a les federacions nacionals, a les lligues nacionals, als altres clubs europeus i a la UEFA. En el comunicat del màxim òrgan del futbol europeu també s’assegura que han reconegut que el projecte no hauria sigut autoritzat pels estatuts i reglaments de la UEFA.

“En un esperit de reconciliació, i pel bé del futbol europeu, nou dels dotze clubs implicats en el projecte de l'anomenada Superlliga van presentar a la UEFA una Declaració de Compromís dels Clubs que estableix la posició d'aquests, incloent-hi el seu compromís amb les competicions de clubs de la UEFA, així com amb les competicions nacionals de clubs”, explica el text.

Els nou clubs han acceptat les següents mesures:

- Reconeixement i acceptació sense reserves del caràcter vinculant dels estatuts de la UEFA.

- Compromís de participació en totes les competicions de clubs de la UEFA de cada temporada per a les quals es classifiquen per mèrits esportius.

- Reincorporació a l'Associació Europea de Clubs (ECA), que és l'únic organisme representatiu dels clubs que reconeix la UEFA.

- Prendran totes les mesures al seu abast amb vista a posar fi a la seua participació en l'empresa creada per a formar i gestionar la Superliga i cessaran qualsevol acció legal relacionada existent.

- Com a gest de bona voluntat, faran una donació per un total de 15 milions d'euros, que es destinarà al benefici dels xiquets, els joves i el futbol de base a les comunitats locals de tot Europa, inclòs el Regne Unit.

- Estaran subjectes a la retenció del 5% dels ingressos que hagueren rebut de les competicions de clubs de la UEFA durant una temporada, que seran redistribuïts.

- Acceptaran que se'ls imposen multes substancials si pretenen jugar en una competició no autoritzada d'aquest tipus (100 milions d'euros) o si incompleixen qualsevol altre compromís que hagen assumit en la Declaració de Compromís de Club (50 milions d'euros).

- Proporcionaran compromisos individuals a la UEFA en què s'accepten tots els principis i valors establits en el Memoràndum d'Entesa de 2019 entre la UEFA i l'Associació Europea de Clubs.

També et pot interessar

stats