El TAD inhabilita per a tres anys Luis Rubiales

Aquesta mesura s’afig a la dictada per la Comissió Disciplinària de la FIFA

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales
L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD per les sigles en castellà) ha inhabilitat aquest divendres per un total de tres anys Luis Rubiales, expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) pel bes sense consentiment que li va propinar a Jenni Hermoso i pel seu gest de tocar-se els genitals a la llotja després de la final del Mundial Femení de Futbol d’Austràlia i Nova Zelanda, segons ha anunciat el portal lusport.

Cal recordar que el TAD ja va estimar parcialment la denúncia presentada pel Consell Superior d’Esports (CSD) el passat 1 de setembre, i va acordar obrir un expedient disciplinari a Rubiales per dues infraccions que va qualificar de greus contra el decor esportiu, tot i que va descartar la molt greu d’abús d’autoritat. 

El tribunal va proposar dues sancions, cadascuna d’un any i sis mesos, per considerar aquestes actuacions com infraccions greus per la llei de l’esport i la legislació de disciplina esportiva, mentre que l’expresident federatiu va demanar el sobreseïment d’aquest expedient. 

En el seu recurs, la defensa de Rubiales argumentava que aquestes sancions “no es corresponen” amb el que es raona en la resta del text de la proposta de resolució, ja que, al contrari, hi apareixen “desconnectades” i projecten una petició “arbitrària” i “injustificada”, fet pel qual considera que la sanció hauria de ser, en el pitjor dels casos, d’advertència, multa o inhabilitació de tres o sis mesos. 

Aquesta inhabilitació s’afig a la dictada per la Comissió Disciplinària de la FIFA el passat 30 d’octubre per a l’exercici de qualsevol activitat relacionada amb el futbol, en l'àmbit nacional i internacional, durant tres anys pel bes a Jenni Hermoso. Un acte pel qual ja l’havien suspés provisionalment a final del passat mes d’agost durant 90 dies. Rubiales, que va presentar la dimissió al capdavant de la RFEF el passat 10 de setembre, va anunciar que apel·laria contra aquesta decisió. 

També et pot interessar

stats