La selecció espanyola femenina sub-20 de futbol subcampiona del Mundial de França

Les de Paco López han perdut 3 a 1 davant la selecció del Japó, però fan història en arribar a la primera final sub-20 del fútbol femení.

Jugadores de la selecció espanyola sub-20 proclamades subcampiones del món

La selecció femenina de futbol sub-20 no han pogut batre la del Japó en la final del Mundial de França. Han perdut 3 a 1 contra les nipones a l'encontre disputat a la localitat de Vanes. A pesar de la derrota, les espanyoles han fet història jugant la primera final sub-20 del futbol femení espanyol i han posat en relleu una portentosa generació de jugadores.

Les de Paco López han dominat el partit durant els primers 35 minuts, amb diferents llançament a porta de les jugadores Maite Oroz, Patricia Guijarro i Candela Andújar. Sí que ha fructificat el primer gol de les japoneses, que arribava al minut 38, obra de Miyazawa. El segon i tercer gols, als minuts 56 i 65, els marcaven Takarada i Nagano. Les espanyoles no s'han rendit, han intentat recuperar-se i Candela Andújar ha marcat al 70 de partit. Espanya ha liderat en ocasions i possessió, però la pegada japonesa ha sigut determinant.

Ha conclòs així una final amb presència valenciana. La llevantinista Eva Navarro ha sigut titular durant tot el partit i l'exvalencianista Paula Sancho, de Sagunt, ha ixit al camp al minut 79. Recordem que Ona Batlle, defensa del Llevant, va haver d'abandonar la concentració de la selecció espanyola fa dos setmanes per un esquinç. De fet, en honor seu, les companyes han lluit la seua camiseta amb el número 2 després de rebre la medalla de subcampiones.