S’afona el submarí

El Vila-real cau contra l’Espanyol en un camp on no perdia des de 2009.

Gerard rep el condol del seu excompany d'equip
Gerard rep el condol del seu excompany d'equip

El duel ha començat amb molta intensitat, amb un atac incisiu dels blanc-i-blaus que han posat a prova la defensa dels groguets des del primer minut. El Vila-real ha aconseguit la primera situació de perill al contraatac. Una falta amb targeta groga a David López per una acció sobre Ekambi als cinc minuts ha portat al primer tir a porta que ha acabat en córner. El que semblava una bona jugada per als de Calleja s’ha convertit en el seu malson. Contraatac de l’Espanyol que es materialitza en gol d’Hernán Perez, només sis minuts després de l’inici. El paraguaià inaugura el marcador gràcies a l’assistència de Borja Iglesias, que s’han convertit en un tàndem imparable.

Els locals han continuant sense deixar respirar els groguets. No aconseguien parar Hernán, que ha tornat a sembrar el perill al minut 10, sense èxit, però. Asenjo ha tornat a treballar tres minuts després quan s’ha trobat, cara a cara, Borja, tot i que la seua mà ha col·locat la pilota fora del camp. Una situació que s’ha repetit més del necessari. El Vila-real ha tingut dificultats per a avançar més enllà de mig camp, i han estat perduts davant tanta pressió i de Borja, que ha continuat trobant els forats de la defensa. Les ocasions de gol de l’Espanyol han sigut molt superiors a les del Vila-real i a la banqueta ha dominat la preocupació per donar tantes facilitats als locals.

Ara bé, a partir del minut vint, els de Calleja han despertat al mateix ritme que ha baixat la pressió dels pericos. Ja es notava la presència de Miguelón, que s’ha endut una groga per agarrar Sergio, i també la de Gerard, que quasi clava un gol de cap. Ha tornat el Vila-real lluitador que, a poc a poc, ha anat aconseguint més jugades dins de l’àrea. Tota una combinació que s'ha traduït en gol just uns segons abans del descans. Un tir d’Ekambi, que el VAR ha hagut de confirmar que no estava en fora de joc, ha significat l’empat dels groguets i una groga a Hermoso per protestar la jugada. Tot un baló d'oxigen per a començar la segona part amb un altra actitud.

L'ofensiva dels dos equips ha estat molt igualada al principi de la segona part, en què s'han mantingut els mateixos onze. Al minut 47, groga per a Funes Mori per agarrar Darder i evitar la fugida. I comencen els canvis. Entra Melendo per Granero i Bacca per Ekambi i, poc després, Pablo Piatti per Hernán Pérez, que ha fet un gran partit. Miguelón ha sigut l'encarregat de parar Piatti. Tot i que xafava la gespa fresc, el groguet li ha pogut aguantar l’un contra un en defensa.

Quan faltaven només 15 minuts per al final, ha entrat Baptistao i tres minuts després Darder aconseguia el seu propòsit i clavava el segon gol per als locals. La pressió del temps no ha ajudat els groguets, que de seguida han tornat a patir una altra entrada de Darder dins de l’àrea. L'última oportunitat de gol del Vila-real venia signada per Gerard, que finalment ha deixat la pilota als peus de Diego López, tot un regal per al seu exequip.

Més canvis pocs minuts abans del final. Raba per Miguelón i Ruiz per Pedraza, tot i que res no han pogut fer. Piatti ha sentenciat el partit amb el tercer gol en els tres minuts afegits per l’àrbitre.

Feia més de deu anys que l’Espanyol no guanyava el Vila-real. Més de 20.000 espectadors han sigut testimonis que l’Espanyol continua invicte al seu camp aquesta temporada mentre que el Vila-real s'acosta perillosament als llocs de la cua.

També et pot interessar

stats