El València perdona i ho acaba pagant (5-1)

L'equip blanc-i-negre ha plantat cara al Reial Madrid en la primera part, però la falta d'encert de cara a porteria l'ha privat de puntuar

Hugo Duro es lamenta després de fallar una ocasió
Hugo Duro es lamenta després de fallar una ocasió / Sergio Pérez (Efe)

El València ha patit una derrota massa severa en la visita al Reial Madrid (5-1), en un bon partit de l'equip blanc-i-negre en què la punteria de cara a porteria ha marcat la diferència. Hugo Duro ha desaprofitat tres ocasions de gol molt clares per a empatar en la primera part i els de Carlo Ancelotti molt més efectius, han acabat golejant.

El partit no ha pogut començar pitjor per als interessos de l'equip de Rubén Baraja: Dani Carvajal ha avançat els madrilenys amb un llançament des de la frontal de l'àrea en el minut 2. I Kross ha pogut marcar el segon poc després en un llançament de falta que ha acabat en el travesser. Però el València no s'ha deixat anar, i Hugo Duro ha tingut l'empat després d'una gran acció personal, que només Lunin ha pogut evitar amb una gran aturada.

El duel s'ha convertit en un intercanvi de colps entre dos equips que només tenien la porteria entre cella i cella. Lunin ha tornat a desbaratar una altra ocasió claríssima d'Hugo Duro, després d'una gran assistència de Sergi Canós. I després Gabriel Paulista ha evitat el 2-0 de Vinícius. El partit estava trencat i podia passar qualsevol cosa. Hugo Duro ha disposat encara d'una altra ocasió, encara més clara que les dues anteriors, per a establir la igualada, però no ha arribat a rematar una gran assistència de Pepelu. I en l'acció immediatament posterior, Vinícius ha ampliat la renda local, després de rematar amb el pit una centrada de Rodrygo. Massa castic pel que s'havia vist sobre el terreny de joc en la primera part.

I el pitjor encara no havia arribat. Només començar la represa i, en a penes dos minuts, novament Vinícius i Rodrygo, han sentenciat el duel, després d'aprofitar dues errades defensives del València. Aquests dos gols han acabat amb qualsevol esperança de puntuar per als de Baraja, que ha optat per fer canvis pensant en el futur. Ja no hi ha hagut reacció, i Rodrygo ha arredonit la festa blanca amb el cinqué en aprofitar la passivitat defensiva visitant i Hugo Duro, a la quarta, ha trobat el camí cap al gol per a maquillar el resultat.

Aquesta derrota trenca la ratxa de l'equip blanc-i-negre de quatre partits sense perdre, però no té conseqüències classificatòries, més enllà que la zona europea s'allunya a quatre punts. Això sí, el marge sobre la zona de descens continua sent d'onze punts. Ara caldrà refer-se en el següent partit, després de l'aturada de seleccions, al Mestalla contra un rival de la lliga del València, el Celta de Vigo.