Quines són les opcions del València de salvar-se?

Només una gran carambola de resultats podria fer descendir el club de Mestalla

Diego López i Justin Kluivert
Diego López i Justin Kluivert celebren el primer gol contra l'Espanyol

L'empat de Lino en els últims minuts de partit contra l'Espanyol ha permés al València agafar aire de cara a la salvació. Tot i que encara no està assegurada matemàticament, les opcions són grans. El València juga l'últim partit de lliga al Benito Villamarín contra el Reial Betis, però en aquesta lluita, també hi ha conjunts esforçant-se per no baixar que tenen enfrontaments directes.

Una de les dades curioses que ens deixa aquesta jornada és que tots els equips, inclús el Valladolid que marca les posicions de descens, depenen de si mateixos per a mantenir-se en Primera Divisió. Així, en el cas del València, com en el de tots, una victòria asseguraria la permanència. També un empat li valdria al club de Mestalla.

Però el fet és que inclús amb una derrota el València es mantindria en la màxima categoria sempre que es donaren una sèrie de resultats independents com una derrota o empat del Valladolid, una derrota del Celta, una derrota de l'Almeria o una victòria o empat del Cadis.

En qualsevol de les altres opcions, entrarien en joc els enfrontaments directes entre els equips perquè es generarien diversos empats a punts. En aquest empat a punts mai estaria el Valladolid, i només s'hauria de jugar amb els possibles altres cinc equips: València, Getafe, Almeria, Cadis i Celta.

Així, en un hipotètic empat a punts entre els cinc, l'equip que baixaria seria el Celta, que només ha sumat 4 punts en els duels directes entre tots els altres conjunts.

En el cas d'empat entre quatre dels cinc conjunts, el València només baixaria si els conjunts involucrats són el Getafe, l'Almeria i el Cadis.

En el cas d'empat entre tres equips, el València només baixaria en cas de mantenir-se la classificació com està. És a dir, que el Cadis perdera contra l'Elx i els tres equips que estan per baix guanyaren: el Celta al Barcelona, el Valladolid al Getafe i l'Almeria a l'Espanyol.

També et pot interessar

stats