La Primera Divisió femenina es converteix en professional

El Consell Superior d'Esports ha aprovat per unanimitat la professionalització del futbol femení

La Primera Divisió Femenina ja és professional

La comissió directiva del Consell Superior d'Esports (CSE) ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la professionalització de la Primera Divisió del futbol femení.

L'aprovació ha sigut possible gràcies a les converses mantingudes tant des de l'Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), la Liga i tots els agents que de manera directa o indirecta tenen a veure amb el futur desenvolupament de la competició.

"La professionalització era necessària, és justa i serà un èxit. Comptarem amb una de les millors lligues de futbol femení del món, i ho farem acordant els termes de la futura competició amb tots els agents de l'àmbit esportiu. El que hem aprovat hui obrirà la porta a noves i futures professionalitzacions en altres esports. Hi haurà un abans i un després", ha afegit el president del CSE, José Manuel Franco.

L'organisme assegura que treballa ja per a l'elaboració dels estatuts que establisquen el marc de la competició, així com la posada en marxa d'aquesta.

Estructura independent, reglament i conveni

El Consell Superior d'Esports tutelarà el procés de professionalització que comportarà la creació d'una estructura independent d'RFEF i el desenvolupament d'un reglament i unes normes disciplinàries, d'acord amb els requisits de la llei de l'esport de 1990 marcats per a una lliga professional.

A més, també s'elaborarà un conveni de coordinació amb l'RFEF i la idea és que una comercialitzadora independent s'encarregue d'explotar el principals actius, entre els quals els drets audiovisuals, que alguns clubs tenen cedits a Mediapro.

També hi haurà una renovació del conveni col·lectiu, el primer del futbol femení espanyol que es va subscriure al febrer de 2020. L'Associació de Futbolistes Espanyol (AFE) considera necessària la renovació del document per a suprimir la parcialitat i negociar el salari mínim. Ara mateix el conveni fixa el salari mínim en 16.000 euros bruts anuals per a una jornada completa, encara que també recull una parcialitat del 75%.

El document estableix una jornada laboral que no superarà les set hores diàries, ni les 35 setmanals i un descans mínim de dia i mig a la setmana, amb el dret a vacances anuals retribuïdes de 30 dies naturals, a més de regular la compensació per formació.

També et pot interessar

stats