Pedro Rocha, proclamat nou president de l'RFEF

L'expedient del TAD i el fet d'estar investigat en l'operació Brodie no han impedit que l'extremeny succeïsca Luis Rubiales en el càrrec

Pedro Rocha, en una imatge d'arxiu
Pedro Rocha, en una imatge d'arxiu / Óscar J. Barroso (Europa Press)

La comissió electoral de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha proclamat Pedro Rocha com a nou president, després d'haver rebut el suport de la majoria dels assembleistes, amb 107 avals presentats dels 138 possibles. El dirigent extremeny succeeix Luis Rubiales en el càrrec, tot i estar investigat en l'operació Brodie i expedientat pel Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD). Això sí, el Consell Superior d'Esports (CSD) encara pot suspendre'l provisionalment divendres que ve.

La proclamació oficial de Rocha arriba només l'endemà que el CSD anunciara la creació d'una comissió de supervisió, normalització i representació per a tutelar el funcionament de l'RFEF durant els pròxims mesos, i que serà avaluada per la FIFA i la UEFA.

L'RFEF, seguint el dictaminat per la nova orde electoral del govern, "ha procedit a la proclamació directa del candidat que, de manera immediata, passarà a exercir com a president d'aquesta entitat". El dirigent extremeny era l'únic candidat que havia pogut presentar el nombre d'avals necessaris.

Per tant, no farà falta que es facen les eleccions previstes per al 6 de maig, i ara Rocha assumirà el comandament de l'RFEF fins que hi haja un nou procés electoral, passat l'estiu i els Jocs Olímpics, amb una nova assemblea i per a un mandat de quatre anys.

Rocha va ser nomenat president de la comissió gestora de l'organisme que es va formar després de la dimissió de Luis Rubiales, suspés provisionalment per la FIFA i inhabilitat definitivament setmanes després pel seu bes a Jenni Hermoso després de la final del Mundial.

També et pot interessar

stats