Vicente del Bosque serà el president de la comissió que tutelarà l'RFEF

El Consell Superior d'Esports respon així a "la crisi de l'entitat federativa" i actua "en defensa de l'interés general d'Espanya", però no suspén Pedro Rocha

Vicente del Bosque, en una imatge d'arxiu
Vicente del Bosque, en una imatge d'arxiu / RFEF

Una Comissió de Supervisió, Normalització i Representació creada pel Consell Superior d'Esports (CSD) i presidida per Vicente del Bosque tutelarà durant els pròxims mesos el funcionament de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

L'organisme dependent del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports ha pres esta decisió com a resposta a "la crisi de l'entitat federativa" i "en defensa de l'interés general d'Espanya". Però no ha suspés cautelarment Pedro Rocha ni la resta de membres de la gestora per l'expedient per falta molt greu que tenen obert en el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD).

Açò arriba després que el president de la comissió gestora de la RFEF, que anava a ser proclamat president després de reunir els avals necessaris, passe de testimoni a investigat en la causa sobre presumpta corrupció en l'RFEF durant l'etapa de Luis Rubiales, en la qual n'era el vicepresident econòmic. Un procés que ha acabat amb l'orde del TAD de repetir el procés electoral per a la presidència de l'RFEF.

El govern espanyol ha adoptat esta decisió "per a corregir la greu situació que travessa l'RFEF i perquè l'entitat puga iniciar una etapa de regeneració sota un clima d'estabilitat i institucionalitat", segons ha explicat el CSD en un comunicat en què també ha explicat que al capdavant de la comissió "se situaran persones independents de reconegut prestigi". La finalitat d'aquesta mesura és, segons apunta el president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes, "restituir la reputació, el bon nom i la imatge del futbol espanyol i culminar el procés electoral amb una assemblea renovada per al període 2024-2028".

Després de la reunió de la Comissió Directiva del CSD, Rodríguez Uribes insta els membres de la comissió gestora de la RFEF a limitar-se en les funcions a la mera administració ordinària de l'entitat.

El CSD ha anunciat que tornarà a reunir-se el 30 d'abril per a analitzar la situació general de l'RFEF i dur a terme, si s'escau, noves actuacions en relació amb l'expedient disciplinari obert a Rocha, sobre el qual es pronunciarà el TAD en les pròximes setmanes.

La FIFA i la UEFA revisaran si la comissió pot afectar la independència de la RFEF

La FIFA i la UEFA han assegurat que avaluaran si la creació d'esta comissió per a tutelar la RFEF pot afectar-ne la independència, per a garantir que no hi ha ingerències del govern. Els dos organismes han explicat que "monitoren de prop la situació que envolta la Federació Espanyola de Futbol amb gran preocupació".

En un comunicat conjunt, la FIFA i la UEFA diuen que "buscaran informació addicional per a avaluar fins a quin punt pot afectar l'obligació de la RFEF de gestionar els seus assumptes de manera independent i sense interferències indegudes del govern".

També et pot interessar

stats