La Nucia, l'Intercity i l'Eldenc continuen avant en la Copa del Rei

Només l'Alzira, que ha perdut per 0-2 contra l'Athletic, ha evitat el ple de victòries valencianes en la primera ronda

Els jugadors de La Nucia, l'Intercity i l'Eldenx celebren el triomf
Els jugadors de La Nucia, l'Intercity i l'Eldenc celebren el triomf

La jornada de diumenge de la primera eliminatòria de la Copa del Rei ha deixat tres equips valencians classificats per a la segona ronda de la competició: La Nucia, l'Intercity i l'Eldenc. Només cal lamentar les derrotes de l'Hèrcules (contra La Nucia) i de l'Alzira, contra tot un Primera Divisió com l'Athletic Club. Per tant, aquesta primera fase se salda amb set victòries valencianes de huit possibles.

El derbi entre equips valencians s'ha saldat amb un triomf de La Nucia contra l'Hèrcules per 2-4, en un partit molt emocionant i amb moltes alternatives, que s'ha hagut de decidir en la pròrroga. Els de César Ferrando s'han avançat en els primers minuts de la represa amb un gol de Fer Pina, però els alacantins li han donat la volta a penes en cinc minuts, amb dianes de Truyols i Harper. Josema ha tornat a posar la igualada, que ha enviat el duel en la pròrroga. En el temps extra, Josema ha tornat a avançar els de la Marina Baixa i l'Hèrcules s'ha queixat amargament d'una controvertida decisió arbitral, per no aplicar la llei de l'avantatge en una jugada que ha acabat en gol. Romera, ja en els instants finals, ha sentenciat el partit amb el quart i definitiu.

L'Intercity ha avançat de ronda després de véncer l'Atlético Cirbonero navarrés, de Segona RFEF, per 0-1. Un solitari gol de Rafa Gálvez a la treta d'un córner en la segona part ha servit perquè els de Gustavo Siviero juguen l'eliminatòria següent de la Copa del Rei.

A l'Eldenc li ha tocat patir per a classificar-se per a la segona ronda, tot i jugar contra un equip de categoria inferior, el Coruxo, de Segona RFEF. Els de Fernando Estévez han guanyat els gallecs en la tanda de penals, després d'un partit amb moltes alternatives. El Coruxo ja assaboria el triomf quan Christian Montes, en el minut 92, ha enviat el partit a la pròrroga. Clemente, ja en la segona part del temps extra, ha avançat l'Eldenc. Però no ha sigut suficient perquè, en el temps afegit, els locals han tornat a empatar amb un gol de penal (2-2). En la tanda, els del Vinalopó Mitjà han transformat tots els llançaments, mentre que els gallecs n'han errat dos (2-4).

L'Alzira ha sigut l'últim equip valencià a entrar en joc en la primera ronda de la Copa del Rei. L'equip de la Ribera Alta tenia el rival més difícil, el segon equip amb més títols en aquesta competició, l'Athletic Club. I els bascos han fet valer la seua superioritat per a imposar-se per 0-2 amb gols de Berenguer i Nico Williams en la primera part. Així i tot, l'equip de Marc García ha donat una bona imatge i ha disposat d'alguna ocasió per a marcar almenys un gol.