El València i la Generalitat se citen a una nova reunió dijous per a desencallar les obres del nou Mestalla

Anil Murthy i Ximo Puig han mantingut una trobada distant però productiva, en què el club ha presentat el projecte del nou estadi

Reunió entre Puig i Murthy pel nou Mestalla
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
27 de desembre 2021 - 19:47 Actualitzat: 29 de desembre 2021 - 14:17

El president del València, Anil Murthy, ha presentat aquest dimarts al president de la Generalitat, Ximo Puig, el projecte i el calendari que ha dissenyat el club per a reprendre i acabar les obres del nou Mestalla. El club i les conselleries de Política Territorial i Economia s'han citat per a una nova trobada aquest dijous per a desencallar l'assumpte.

Meriton proposa reprendre les obres del nou estadi a l'estiu del 2022, a les quals destinarà 80 dels 120 milions que ha rebut després de la firma de l'acord entre la Lliga i el fons CVC. Murthy ha dit a l'eixida de la trobada que ha sigut una reunió positiva i seriosa. "Hi haurà més reunions en equip. Estem tots en el mateix vaixell per a continuar avant", ha apuntat.

Per la seua banda, fonts de Presidència de la Generalitat han assegurat que la trobada ha sigut distant, però productiva. A més, expliquen que ara han d'avaluar i estudiar el projecte que ha presentat el València, i que pot permetre al club salvar els beneficis urbanístics que se li van concedir a través d'una actuació territorial estratègica (ATE).

La Generalitat apunta que, a diferència de l'última trobada, el València sí que ha presentat aquesta vegada un projecte amb un suport financer (el dels diners que rebrà el club de l'acord entre La Lliga i el fons CVC). Tot i això, han remarcat que cal estudiar-lo per a analitzar-ne la viabilitat.

L'Ajuntament de València diu que és moment de passar a l'acció per a garantir la finalització de les obres del nou Mestalla.

Fa unes setmanes, la Generalitat va iniciar el procés per a donar per acabada l'actuació territorial estratègica (ATE), que en el seu moment se li va concedir al club per a canviar d'estadi. No obstant això, li va concedir un termini de noranta dies per a presentar un pla amb garanties econòmiques per a acabar les obres que li podria permetre salvar alguns o tots els beneficis urbanístics que se li van concedir en primera instància.

En la junta general d'accionistes de fa uns dies, Murthy va assegurar que el club invertirà 80 milions d'euros per a acabar les obres i va assegurar que aquestes podrien reprendre's al setembre de 2022. L'entitat assumeix que haurà d'aportar, i finançar, entre 35 i 40 milions d'euros més per a acabar l'estadi.

També et pot interessar

stats