Mor Antonio Calpe, llegenda del llevantinisme

Imatges d'arxiu d'Antonio Calpe
07 d'abril 2021 - 11:23

Antonio Calpe, exfutbolista i exmembre de la secretaria del Llevant UE, s'ha mort aquest matí a l'edat de 81 anys. Nascut al Grau de València, Calpe, que va ser campió d'Europa com a jugador del Reial Madrid, representava des de la perspectiva granota el sentiment llevantinista.

Fill del capità que va alçar la Copa de l'Espanya Lliure, Ernesto Calpe, en 1967, el lateral que hui ens deixa va ser un dels jugadors claus en l'ascens del Llevant a Primera Divisió l'any 1963, després de començar la trajectòria esportiva en el CE Alcoià, des d'on arribà a l'entitat blaugrana l'any 1962.

Elegant, tècnic i ràpid, les seues qualitats futbolístiques el portaren fins al Reial Madrid l'estiu de 1965. Antonio Calpe va formar part de l'època ie-ie del club blanc, on va aconseguir cinc lligues i la Copa d'Europa de 1966.

Després de passar pel Reial Madrid, Calpe va tornar al Llevant, l'equip del seu cor, tot i que aleshores l'entitat granota militava en Tercera Divisió, on a més de jugador ha sigut entrenador, membre de la secretaria tècnica i ara era president d'honor de l'Associació d'Exfutbolistes.

L'any 2019, el Llevant ja li va fer tot un homenatge. Hui tot el llevantinisme està de dol per qui serà per sempre llegenda de moltes generacions d'aficionats que hui diuen adeu a qui és, tal volta, la icona del Llevant UE.

Des del club comuniquen que la capella ardent d'Antonio Calpe quedarà instal·lada aquest dijous, d'11 a 20 hores, en la Llotja VIP L´Alqueria de l'Estadi Ciutat de València, respectant totes les mesures de seguretat i sanitàries establides per l'estat d'alarma.

L'accés per a donar l'últim adéu a Antonio Calpe estarà restringit per l'aforament permés per aquestes mesures excepcionals, per la qual cosa l'entrada es realitzarà de manera controlada i en grups molt reduïts de persones.

També et pot interessar

stats