Mestalla enceta la 88a temporada en Primera Divisió

El feu valencianista és el que més partits ha acollit en la història de Lliga

Una de les graderies del camp de Mestalla
Una de les graderies del camp de Mestalla / València CF

Aquest diumenge s'estrena una nova temporada de Primera Divisió, la que fa 88, al camp de Mestalla. El feu valencianista és l'estadi on s'han disputat més partits de la màxima competició del futbol estatal, amb un total de 1.426.

L'estadi de Mestalla ostenta aquest honor des de fa cinc temporades; fins al 2017 el tenia San Mamés. L'Athletic Club va inaugurar el nou camp el 2013, però com els bascos sempre han jugat en Primera i els blanc-i-negres ho han fet quatre temporades en Segona, es va mantindre en primer lloc fins l'inici de la campanya 2017-2018.

Però el de Mestalla mai hauria arribat a ser el camp amb més partits disputats en la història de la Lliga si s'hagueren complit els terminis de la construcció del nou estadi, que encara està pendent d'acabar-se. La previsió era que el nou Mestalla estarà finalitzat el juny de 2009 i que es començara a jugar allí la temporada 2009-2010. Tretze anys després, encara s'espera que es reprenguen les obres.

Mestalla i la Ceràmica, els més antics

El de Mestalla és, a més, el camp més antic d'Espanya, es va inaugurar el 20 de maig del 1923. Curiosament, el segon més antic també és valencià: l'estadi de la Ceràmica, conegut fins fa poc com el Madrigal. El feu groguet, que està actualment en obres però manté la ubicació original, data del 17 de juny de 1923.

Els altres dos camps més antics dels equips que a hores d'ara juguen en Primera són el de Balaídos (Celta de Vigo), que es va construir el 1928 i el Benito Villamarín (Betis), a Sevilla, que es va inaugurar un any més tard.

També et pot interessar

stats