Maxi Gómez dona un punt insuficient al València (1-1)

L'equip de Javi Gracia ha aconseguit empatar-li al Cadis en un partit fluix i ix de la zona de descens.

Maxi celebra el gol amb Álex Blanco
Maxi celebra el gol amb Álex Blanco / Manuel Bruque (Efe)

El València ha sumat un punt insuficient contra el Cadis (1-1) gràcies a un gol de Maxi Gómez, que ha servit, almenys, perquè l'equip del Mestalla isca de la zona de descens. La cosa ha començat horriblement i malament, i ha acabat... malament a seques. Perquè l'empat del València evita un drama, però no dissipa en absolut els dubtes que recauen enguany damunt de l'equip.

La jornada 17 de lliga pintava transcendental per als de Javi Gracia: en posicions de descens i amb un equip afonat, era necessària més que mai una reacció per a començar a alçar el vol en 2021. O almenys perquè les ales donaren un mínim impuls per tal de fugir dels fantasmes de la temporada 1985-1986, en què l'equip va baixar a Segona Divisió.

I amb aquesta intenció ha començat el partit el València, que ha tingut la possessió del baló. Això sí, en el minut 24 ja ha arribat la primera notícia negativa per a Gracia: Gameiro ha demanat l'entrada de les assistències i finalment no ha pogut seguir al terreny de joc. L'escollit per a suplir-lo ha sigut Lee Kang-in.

El domini blanc-i-negre, això sí, no s'ha traduït en moltes ocasions. Sols ressenyable la de Txérixev, que en el minut 36 ha creuat en excés un tir picat. Amb empat a zero s'ha arribat a la fi de la primera part.

Ja en la represa ha arribat el colp del Cadis. En el minut 58, en jugada per la banda esquerra, Espino s'ha desfet fàcilment de Thierry Correia i la jugada ha acabat en una rematada en xilena del Choco Lozano, que Jaume Doménech no ha pogut blocar. Excel·lent recurs tècnic del jugador hondureny, que ha significat el 0-1, el seu segon gol en la present temporada i el drama a Mestalla.

Gracia ha buscat solucions a través de dos canvis simultanis, fent entrar Manu Vallejo i Álex Blanco per Yunus Musah i Denís Txérixev. Però la reacció ha arribat de la mà de Carlos Soler, que en el minut 66 ha llançat des fora de l'àrea intentant sorprendre Ledesma, que finalment ha rebutjat.

Lluny de tindre les ocasions més clares per veure's darrere en el marcador, la millor ha sigut per al conjunt andalús: el protagonista ha sigut, de nou, el Choco Lozano, que tornava a la titularitat en aquest partit i ha estat a punt d'eixir a coll si la seua cabotejada no arriba a impactar al pal esquerre de Jaume.

I quan la tremolor ja començava a envair el cos de tots els valencianistes, ha arribat l'empat. Minut 78, Gayà centra mil·limètricament en direcció a Maxi Gómez, que en solitari ha cabotejat cap al fons de la xarxa. 1 a 1, i mal menor.

Des d'aquest moment fins al final del partit, la insistència del València per a endur-se la victòria ha sigut estèril, i algun contraatac del Cadis ha pogut provocar un disgust major.

Al remat, empat i un punt per al València, que sols en suma 16 en Lliga. Punt suficient per a eixir de les posicions de descens (que ara ocupa l'Elx), però insuficient per a donar una imatge d'equip sòlid i amb recursos, que tant de temps fa que no veuen els aficionats blanc-i-negres.