Les malalties dels futbolistes, en el punt de mira dels negacionistes

Eriksen, que també ha sigut diana dels antivacunes, ha hagut de deixar l'Inter de Milà perquè la pràctica del futbol professional amb un desfibril·lador no està autoritzada a Itàlia

Agüero, Lindelof o Eriksen, que han patit problemes cardíacs o esvaïments, han sigut dianes dels antivacunes
Agüero, Lindelof o Eriksen, que han patit problemes cardíacs o esvaïments, han sigut dianes dels antivacunes / Twitter - À Punt Esports

No, Sergio Agüero no s'ha retirat per culpa de la vacuna de la covid-19. L'arrítmia cardíaca que ha obligat a retirar-se a l'ara exdavanter del Barça no és conseqüència d'haver-se immunitzat contra el coronavirus, com afirmen missatges enganyosos difosos en les xarxes socials.

En concret, el periodista Enrique de Diego, defensor de teories antivacunes, va dirigir una carta al futbolista en la qual l'acusava de no admetre públicament que la seua retirada es devia al fet que s'havia vacunat i de “promocionar aquest verí de mort”.

No obstant això, el cardiòleg del Kun, Roberto Peidró, ha desmentit que l'arrítmia hi estiga relacionada. "La covid no va tindre res a veure i la vacuna, tampoc", va sentenciar en una entrevista amb una ràdio local argentina Peidró.

El metge va explicar que, després de diversos estudis, es va trobar una zona en el cor d'Agüero amb una xicoteta cicatriu. “Aquesta zona fa com un curtcircuit" i provoca les arrítmies, va detallar. Peidró, que va començar a tractar Agüero el 2004, quan jugava en l'Independiente, a l'Argentina, va apuntar que el davanter ja va tindre una malaltia similar, encara que en aquell moment “era més benigna”.

Altres dianes dels antivacunes

No és la primera vegada que missatges i publicacions vinculen les vacunes contra la covid-19 amb problemes cardíacs o esvaïments d'esportistes d'elit.

Un altre missatge viralitzat en Twitter lamenta que un altre futbolista professional haja d'abandonar la seua carrera per vacunar-se, en al·lusió al jugador del Manchester United Victor Lindelof, que fa unes setmanes va haver de retirar-se del terreny de joc després de patir un fort dolor en el pit.

També durant l'Eurocopa celebrada enguany es va fer viral que l'aturada cardíaca del futbolista danés Christian Eriksen, que va perdre el coneixement durant el partit entre Dinamarca i Finlàndia, va ser causada per un antiviral. Aquesta informació va ser desmentida, entre altres raons, perquè el jugador ni tan sols estava vacunat.

A més, l'arrítmia cardíaca no figura entre els efectes adversos reconeguts de les vacunes autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments.

El futur d'Eriksen

Precisament l'Inter de Milà va arribar a un acord amb el jugador danés per a rescindir el contracte que els unia fins a 2024. El jugador, de 29 anys, porta des de l'incident a l'Eurocopa un desfibril·lador implantat, un dispositiu contraindicat per a la pràctica del futbol professional a Itàlia i molts altres països, encara que sí que està autoritzat en altres campionats.

Ara, Eriksen, si desitja continuar en el futbol professional, haurà d'escollir un equip inscrit en una competició on l'ús del desfibril·lador estiga permés. Sembla que l'Ajax, de la lliga neerlandesa, que ja compta en la plantilla amb un jugador amb aquest dispositiu, Daley Blind, fitxarà l'internacional danés.

També et pot interessar

stats