La Lliga ven el 10% del capital per a sanejar els clubs

La injecció de 2.700 milions d'euros permetrà als equips recuperar-se dels números rojos per la Covid-19

El president de LaLiga, Javier Tebas, durant la gala de campions de la competició
El president de la Lliga, Javier Tebas, durant la gala de campions de la competició / Efe

La Lliga de Futbol Professional ha confirmat un principi d'acord amb el fons internacional CVC per a injectar 2.700 milions d'euros en la competició i els clubs, que li permetrà "mantindre intactes les seues competències esportives i d'organització i de gestió de la comercialització dels drets audiovisuals", diu un comunicat de la patronal del futbol espanyol.

"L'operació –afig el text– s'executarà a través de la creació d'una nova societat a la qual la Lliga aportarà tots els seus negocis i en què CVC tindrà una participació minoritària aproximadament del 10% del capital".

Aquesta injecció de liquiditat permetrà els equips recuperar part dels ingressos que no han rebut a causa de la pandèmia de la Covid-19 i, paral·lelament, desbloquejarà un mercat de fitxatges que, a més d'un mes per al seu tancament, està parat.

Flexibilitat amb el FPF

Alguns presidents de clubs han demanat una flexibilització del fair play financer (FPF), el mecanisme que té la competició per a controlar les inversions dels clubs que en formen part.

És el cas de Joan Laporta, president del Barça, que necessita aquest marge per a poder renovar Leo Messi, o el del Llevant, al qual la Lliga no deixa inscriure Morales si no quadra els seus comptes.

També et pot interessar

stats