El Llevant no podrà inscriure Morales si no equilibra el límit salarial

El Comandant estrena contracte el pròxim 1 de juliol, però la Lliga no deixarà inscriure'l si el Llevant no quadra els seus comptes

El Llevant no podrà inscriure Morales si no equilibra el límit salarial
04 de juny 2021 - 10:27

A hores d'ara, el Llevant no podria tramitar la fitxa de José Luis Morales en la Lliga la pròxima temporada a causa del desfasament econòmic en els seus comptes provocat pel límit salarial de la Lliga. El Comandant renovà el passat 5 de febrer per a les dos pròximes temporades, un nou contracte que és la raó per la qual el Llevant no podria inscriure el jugador per a la Lliga 2021-2022, si el club no és capaç d'equilibrar els seus comptes en virtut del fair play financer. Eixe fet obliga l'entitat presidida per Quico Catalán a obtindre ingressos per valor de 16,5 milions d'euros, segons ha pogut saber À Punt Mèdia. En el club, no obstant això, es manté la calma i s'espera poder resoldre el problema del fair play financer, i per tant la inscripció de nous futbolistes. És per això que el club no es pot plantejar cap incorporació.

El Llevant ha d'ingressar 16,5 milions d'euros abans del 30 de juny per a quadrar el 'fair play' financer

La Lliga no permet inscriure cap jugador als clubs que no compleixen amb el límit salarial, amb la ferma voluntat d'evitar el dopatge financer que sancionen els clubs que tracten de mantindre l'equilibri dels comptes. El Llevant, per tant, haurà de vendre jugadors i obtindre ingressos per a evitar el colapse esportiu. I no sols seria Morales, sinó que un altre dels capitans de la plantilla, Sergio Postigo, estaria en la mateixa situació, ja que també acaba contracte a final de mes. L'heroi de l'últim ascens no va complir el nombre de partits mínim per a renovar de forma automàtica, per la qual cosa hauria de firmar un nou contracte, que li impediria ser inscrit en la Lliga. De fet, el Llevant, tot i que hi ha acord entre les parts, no ha anunciat la renovació de Postigo. Cas diferent, el d'Oscar Duarte, que no ha de signar un nou contracte en renovar-se automàticament.

Vukcevic i Rubén Vezo, objectiu de venda prioritària

Atenent criteris económics, Nikola Vukcevic i Rubén Vezo són els futbolistes que tenen una gran influència en el límit salarial, i per tant els que el club considera prioritaris per a poder equilibrar els seus números, a part dels futbolistes amb més cartell. A més dels contractes, el club té pendent l'amortització dels traspassos realitzats en el seu moment. El montenegrí firmà l'agost del 2018 per quatre temporades procedent del Braga portugués, i li resta un any més de contracte, al qual s'ha de sumar l'amortització de la part proporcional del traspàs. En total uns quatre milions d'euros. Cas semblant el de Rubén Vezo, que firmà el juliol del 2019 per cinc temporades procedent del València CF, per una quantitat superior als quatre milions d'euros. El portugués acaba contracte el 30 de juny del 2024.

En el club coneixen aquesta situació i treballen a contrarellotge per tancar alguna venda que permeta oxigenar els comptes del club. A més dels jugadors amb amortització de traspàs pendent, hi ha altres jugadors amb fitxes altes i escàs interés esportiu, com són els casos de Sergio León, Coke Andújar o Rober Pier. El futbolistes, amb contracte en vigor, no tenen cap interés a eixir, i el club tampoc reduiria el deute en el cas d'aplicar una rescissió dels seus contractes, perquè els hauria d'abonar.

Radoja, Malsa i Son, precedents

No és la primera ocasió que el Llevant té dificultats per a inscriure futbolistes. Fa dues temporades, ja va passar amb Nemenja Radoja, i la passada campanya, el mateix va ocórrer amb Mickael Malsa i Son Hidalgo, tot i que els tres futbolistes arribaren a l'entitat granota lliures. Més llunyana en el temps, la prohibició de la Lliga al Getafe d'inscriure Pedro León per superar el límit salarial, un assumpte que acabà en els tribunals de justícia que obligaren la Lliga a inscriure al futbolista en el mes de novembre. Ara la situació afecta Morales, que ja es coneixedor de la circumstància, i que podria no jugar amb el Llevant tot i tindre contracte en vigor. El club, a més, vol redreçar la situació, ja que a més està en dubte el prestigi la gestió econòmica del club, un dels punts forts de la presidència de Quico Catalán.

De Frutos, Bardhi i Melero, en la 'pole' de possibles ingressos

L'esperança d'ingressar diners per traspàs té, a hores d'ara, tres nomes propis, i altres que també podrien tindre bon cartell. El primer, Jorge de Frutos, jugador revelació de la temporada i sobre el qual el Reial Madrid podria exercir l'opció de recompra (15 milions d'euros), bé per al seu primer equip, bé per a utilitzar-lo com a moneda de canvi en una altra operació. El segon, Enis Bardhi, que està pendent de poder jugar l'Eurocopa amb Macedònia del Nord, gran aparador per a un futbolista que veu com el seu cicle al conjunt granota ha pogut esgotar-se. I el tercer nom seria el de Gonzalo Melero, que ha realitzat una gran temporada i que es considera en el club un dels futbolistes amb bon cartell, especialment en la Premier anglesa. En un altre escaló, els casos dels porters, Dani Cárdenas i Aitor Fernández. El cas de José Campaña, la fitxa més alta de la plantilla i que ha perdut valor de mercat per culpa de la lesió que l'ha tingut inactiu des del passat mes de novembre.

El Llevant, un dels límits salarials més baixos de la Lliga

El Llevant té fixat el límit salarial per a l'actual temporada en 37,61 milions d'euros, 17 menys que la temporada anterior. Eixa limitació l'ha convertit en un dels equips amb menys recursos per a elaborar la plantilla. El club ha d'intentar equilibrar els números abans del 30 de juny, data de tancament de l'exercici 2020-2021. La Lliga ja penalitzà el Llevant que el passat mercat no va aconseguir tancar cap venda. En el cas que el club no puga obtindre ingressos per eixa quantitat abans del 30 de juny, el club tindria tot el mercat d'estiu per a aconseguir-ho, encara que la Lliga reduiria el límit salarial calculat per al pròxim exercici amb la quantitat pendent de la temporada que conclou a final de mes.

També et pot interessar

stats