La Lliga rebutja unànimement la Superlliga

Els 39 clubs no convidats a formar part d'aquesta competició "creuen fermament en el mèrit esportiu com a únic criteri per a poder classificar-se per a les competicions internacionals"

Reunió de la Lliga per a analitzar la Superlliga

Els 39 clubs de La Lliga no convidats a formar part de la Superliga han rebutjat de manera unànime i contundent aquest format en la reunió convocada per l'organisme que presideix Javier Tebas. "L'oposició mostrada de manera global durant els últims dies ha posat de manifest que una lliga europea tancada i elitista és inviable i no desitjada", asseguren.

El text explica que tots els clubs creuen "en el mèrit esportiu com a únic criteri per a poder classificar-se per a les competicions internacionals a clubs a través de les respectives lligues nacionals". "Les reaccions que s'han vist a tot Europa demostren què important és un ecosistema obert per al futbol i la comunió amb els aficionats", afegeix l'escrit signat per tots els clubs excepte el Reial Madrid, el Barcelona i l'Atlètic de Madrid. La Lliga i els clubs signants del comunicat han agraït el suport rebut en aquesta setmana "clau per al futur del futbol".

L'organisme ha subratllat que continuarà treballant amb les parts interessades, inclosos els grups d'aficionats, el govern, la UEFA, l'RFEF, l'AFE i les lligues europees "per a protegir els millors interessos del joc i demanar als clubs que segueixen involucrats en la Superlliga que cessen la seua participació immediatament".

Tebas: "L'amenaça de la Superliga s'ha acabat a llarg termini"

Tebas ha assegurat que l'amenaça d'aquesta nova competició s'ha acabat a llarg termini després de la renúncia de deu dels dotze clubs fundadors: "La Superliga, tal com l'han concebuda, està morta. Tocar ara la porta a una negociació em sembla fins i tot cínic", ha afirmat. "Hi ha qüestions que cal parlar i reformar, però no es fa intentant pressionar", ha afegit.

El president de la Lliga ha explicat que els números que ha donat Florentino per a justificar la creació de la Superliga no són reals: "Menteix perquè no pot ajudar al futbol. A l'inrevés, destrueix al futbol sobre la base de les lligues nacionals, o està equivocat". I ha sigut molt crític amb la forma en què han actuat els clubs implicats, "liderats per Agnelli i Florentino Pérez", després d'haver votat a favor de la reforma que proposava la UEFA de la Champions".

Tebas ha evitat parlar de l'adopció de sancions als seus tres clubs implicats, encara que segons ell s'ha dut a terme una acció molt perillosa per al futbol. "Estudiem mesures protectores de futur perquè això no ens torne a passar", ha conclòs.

Florentino i Laporta diuen que la Superlliga continua existint

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, ha assegurat que, després de la renúncia de molts dels clubs fundadors, la Superlliga continua existint, però el projecte està en pausa. Segons ha asseverat, la Juventus i el Milan no se n'han anat i el Barça està reflexionant, i tot i l'abandó dels clubs anglesos, de l'Atlètic de Madrid i l'Inter de Milà, la situació és la mateixa que fa uns dies i hi continuaran treballant.

Per la seua banda, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha trencat el seu silenci i ha dit que aquesta nova competició "és una necessitat", encara que ha recordat que "l'última paraula la tindran els socis". "Els clubs grans aportem molts recursos i hem de dir la nostra respecte al repartiment econòmic”, ha advertit en declaracions a TV3. Laporta ha assenyalat que hi ha hagut pressions a alguns clubs, però la proposta continua existint. “Ha de ser una competició atractiva, basada en els mèrits esportius. Som defensors de les lligues estatals i estem oberts a un diàleg obert amb la UEFA. Necessitem més recursos perquè açò siga un gran espectacle”, ha matisat.

També et pot interessar

stats