La Lliga espanyola disputarà partits oficials als Estats Units

Els EUA acolliran partits oficials de la Lliga aquesta mateixa temporada després de l’acord entre la patronal del futbol espanyol i la multinacional Relevent.

El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas
El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas

Si fa uns dies s’anunciava que la Lliga espanyola es podrà veure gratuïtament al sud d’Àsia per televisió, l’últim acord de la patronal del futbol que presideix Javier Tebas arriba a la disputa de partits oficials de la competició de Lliga als Estats Units i al Canadà.

L’objectiu d’aquest conveni, que tindrà una durada de 15 anys entre la Lliga i Relevent, multinacional dels mitjans, esports i entreteniment, ha provocat la revolució dels aficionats i altres estaments del futbol en les xarxes socials. Es tracta de la promoció del desenvolupament del futbol al continent nord-americà.

En l’anunci oficial d’aquesta informació, s’inclou “la disputa d’un partit d’aquesta temporada oficial als EEUU”. Això suposa que, per primera vegada, la Lliga es jugaria en un terreny neutral fora d’Europa. 

Fa només uns dies es coneixia que els aficionats de l’Índia, l’Afganistan, Bangladesh, Bhutan, el Nepal, les Maldives, Sri Lanka i el Pakistan, més de 400 milions de persones, tindran accés gratuït a unes imatges que a Espanya estan subjectes als drets d’emissió.

Ara, amb l’acord per a traslladar la competició més important entre els equips del futbol espanyol fora del territori estatal, es dona un pas més per a expandir la disputa dels partits de Lliga, però sense tindre en compte l’accés dels aficionats a presenciar aquests partits ni els drets dels socis i abonats a vore en directe els enfrontaments de Lliga del seu equip.

A més, el conveni de col·laboració entre aquestes dues institucions inclou l’organització d’una nova competició, la Lliga North America, l’adopció d’una idea de promoció dels esports professionals dels EUA com l’NBA o el Futbol Americà (NFL) fora del territori nord-americà.

En la presentació de l’acord, el president de la Lliga, Javier Tebas ha afegit “si la NBA o la NFL juguen partits fora del seu entorn o el seu país, per què no ho ha de fer la Lliga espanyola. És important per a desenvolupar la nostra marca”. 

 

També et pot interessar

stats