Llevant-Vila-real: en joc les semifinals de Copa del Rei

Només una vegada s'han enfrontat els dos conjunts en la competició amb victòria grogueta.

El jugador del Llevant, Roger Martí i el jugador del VIla-real, Daniel Parejo
El jugador del Llevant, Roger Martí i el jugador del VIla-real, Daniel Parejo / Twitters: @LevanteUD i @VillarrealCF

Llevant i Vila-real, els únics dos equips valencians en quarts de final, es juguen a cara o creu mantindre’s en la competició del KO. Només en una ocasió els dos conjunts han estat en semifinals i, enguany, només un d'ells repetirà. Aquesta serà l'última ronda a disputar-se a partit únic i el sorteig va deparar que fora l'Estadi Ciutat de València el que l’acollira.

De fet, va ser allà on els dos equips es van enfrontar per primera i última vegada en Copa del Rei. Va ser l'any 2001 i va acabar amb victòria en els penals dels groguets. No obstant això, el partit va passar a la història perquè va ser quan va caure un dels murs de l'Estadi Ciutat de València quan Martín Palermo celebrava el gol que avançava el submarí en el marcador i que va acabar amb una greu lesió de trencament de tíbia i peroné del jugador argentí.

Enguany el pas dels dos equips per la competició ha sigut molt diferent. El Llevant ha sembrat dubtes en alguns partits. De fet, contra el Fuenlabrada de Segona Divisió, en setzens de final, els de Paco López van guanyar en els penals.

També en l'anterior ronda van patir per a derrotar el Portugalete de Segona B i no va ser fins als últims minuts que els granotes anotaren el definitiu 1 a 2.

Per la seua banda, el pas del Vila-real per la Copa del Rei ha sigut molt més sòlid. Fins a setzens, tots els partits van acabar amb golejada amb equips de categories inferiors. En setzens i huitens, el Tenerife i el Girona, rivals de Segona Divisió, posaren més problemes, però la capacitat defensiva dels d'Unai Emery es va imposar i, finalment, es classificaren guanyant tant l’un com l'altre partit per 1 a 0.

Per al partit, Paco López, que ja acumula set partits sense perdre, podria optar per fer rotacions després de la victòria per 1 a 2 del passat cap de setmana contra el Reial Madrid. Dani Cárdenas serà segurament el porter titular, ara que ja no competeix amb Koke Vegas, tercer porter i que se n'ha anat cedit al Mallorca fins al final de temporada.

Si el Llevant ja acumula set partits sense perdre, el Vila-real n’acumula huit. Unai Emery continua amb diferents baixes en l'equip. Gerard Moreno, que pareixia que no arribava al partit, ha sigut convocat. Encara així no s'espera que puga entrar en l'onze inicial. L'entrenador basc podria optar per Paco Alcácer, però també per fer rotacions i alinear el jugador emergent del submarí, Fer Niño, que ja sap el que és fer gol en Copa del Rei. En la porteria, com és normal en la competició, el Vila-real rotarà i ocuparà aquest lloc en l'onze inicial Gerónimo Rulli.

La resta de partits de quarts per un lloc en semifinals de Copa del Rei enfrontarà l'Almeria contra el Sevilla, el Granada contra el Barça i el Betis contra l'Athletic Club.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la bandaDes de la banda, a les 19:00 h, amb la narració de Xavi Alberola i els comentaris de Sergio Ballesteros i Xavi Valls.

També et pot interessar

stats