Layhoon Chan, a València per a desencallar el tema de l'ATE

L'expresidenta del València es manté com a mà dreta de Peter Lim i ha estat vigilant des de Singapur

Lay Hoon Chan, a València per a desbloquejar la situació de l'ATE de Mestalla

L'expresidenta del València Layhoon Chan s'ha traslladat a València per a tractar de mediar entre el club i les administracions per a desencallar el Nou Mestalla.

Segons ha avançat Ràdio València Cadena Ser, Hoon es va reunir ahir amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i amb el conseller d'Hisenda (i anterior responsable de Territori), Arcadi España. A més, segons ha pogut confirmar À Punt, durant la setmana hi haurà més reunions amb les institucions valencianes.

Des del València expliquen que l'expresidenta ha estat vigilant des de Singapur respecte al nou Mestalla i ara ha assumit la direcció del projecte. A més, indiquen que l'enviament de Layhoon mostra l'interés de Lim d'acabar l'estadi, "el projecte més important del club", asseguren.

Per la seua part, des de la Generalitat indiquen que la reunió va ser cordial, però mantenen la seua postura: només mantindran els beneficis de l'ATE si el València presenta un projecte amb els requisits marcats i amb garanties econòmiques.

Layhoon Chan, que actualment no és consellera de l'entitat ni té cap càrrec en aquesta encara que seguisca com a persona de confiança del màxim accionista Peter Lim, té com a objectiu primordial fer de pont amb les administracions en el tema del nou estadi de Mestalla.

A més, l'expresidenta del València també podria ajudar en altres assumptes en una etapa de transició en la qual, després de la marxa d'Anil Murthy com a president, Sean Bai exerceix de director general interí.

Al costat de Layhoon Chan també es troba a València Kim Koh, exconseller de l'entitat i també persona de màxima confiança de l'accionista majoritari del club de Mestalla.

L'ATE, en procés de caducitat

Per part de la Generalitat, es va iniciar al novembre el procés de caducitat anticipada de l'ATE que se li va concedir al club en el seu moment per a rellançar la construcció de l'estadi i la intenció era donar-lo per conclòs en les pròximes setmanes.

Així, l'administració autonòmica va proposar al club mantindre els beneficis que li concedia l'ATE, amb una nova figura urbanística, si presentava una proposta creïble i garantida financerament, però de moment no ha donat el vistiplau al projecte del València.

Per la seua part, l'Ajuntament de València ha exigit que l'estadi complisca el que es va pactar en l'ATE, per al qual, entre altres coses, ha de tindre un aforament de setanta mil espectadors des del principi i poder instal·lar una pista d'atletisme perquè la ciutat puga acollir grans campionats quan el València no necessite la instal·lació.

També et pot interessar

stats