Castelló i València avancen, Atzeneta desperta del somni

El Castelló s'enfrontarà a un equip de Primera Divisió en la tercera ronda de la Copa del Rei

El València i el Castelló avancen a la tercera ronda de la Copa del Rei
El València i el Castelló avancen a la tercera ronda de la Copa del Rei
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Daniel Hermosilla
05 de desembre 2023 - 21:14

El Castelló s'ha classificat per a la tercera ronda de la Copa del Rei després de guanyar el Reial Oviedo a l'Estadi de Castàlia. Els de Dick Schreuder, comandats pel malià Mamadou Traoré, han sigut superiors a un equip de superior categoria gràcies a l'espenta de la seua afició.

D'aquesta forma, el conjunt orellut s'enfrontarà en la pròxima fase de la competició a un equip de la màxima categoria del futbol espanyol. Entre els possibles rivals, el Vila-real, el Reial Madrid, el Barça o el València, que també s'ha classificat després de superar per la mínima l'Arosa.

L'enèsima internada per l'esquerra de Traoré ha acabat en un centre que Israel Suero ha enviat a la xarxa per a fer explotar Castàlia. La pilota podia haver eixit per complet per la línia de fons, però l'absència de VAR ha impedit comprovar-ho. Poc després, l'àrbitre sí que ha anul·lat un gol per fora de joc a l'Oviedo.

Després del descans, una gran combinació ha permés a Sebastian Gronning augmentar l'avantatge local amb un tir creuat. Ha pogut sentenciar pocs minuts després Moyita, però el porter del conjunt asturià va detindre el seu llançament d'un penal comés sobre Traoré.

El malià també va poder fer el 3-0, però ha errat i pocs minuts després Alemao ha marcat per als visitants i ha abocat el partit a un final patit, encara que l'equip valencià ha sabut manejar la situació per a emportar-se el duel i passar a la tercera ronda. 

El València sobreviu al fangar de Vilagarcia de Arousa (0-1)

Iaremtxuk s'estrena com a golejador amb el València i certifica la classificació per a la tercera ronda

La versió B del València, més jove encara que la titular, ha patit de valent per aconseguir eliminar l'Arosa que, sobretot, en els minuts finals, ha posat en seriosos problemes els de Rubén Baraja en un camp molt banyat, fangós i irregular. Al remat, el primer gol en partit oficial del davanter ucraïnés, Roman Iaremtxuk, ha sigut suficient per a continuar l'aventura copera del conjunt de Mestalla. També s'ha de destacar el debut dels joves Marco Camus i Ali Fadal, aquest des de la banqueta

El Pipo Baraja amb jugadors que han de buscar la millor forma, com ara Jesús Vázquez, Amallah, Mouctar Diakhaby, Sergi Canós, i Iaremtxuk, el València ha fet un partit més pràctic que brillant, per la incomoditat del rival i del camp. Llavors, ha aparegut Román Iaremxuk per a, en doble rematada, batre Raúl, el porter de l'Arosa.

En la segona part, el València ha continuat defenent el mínim avantatge. A mesura que passaven els minuts, l'Arosa ha anat agafant-se al ritme del partit, però sense molta pegada. 

En els minuts finals, ha aparegut Jaume Doménech per a salvar la classificació per als setzens de final de la Copa i, de pas, corregir els errors de Çenk Ozkazar que a punt han estat de permetre el gol de l'empat. En la més clara, doble ocasió de Sylla i, sobretot, de Mella, a porta buida. 

A més del gol de Iaremtxuk, cal destacar la tornada d'Alberto Marí a l'equip després de quatre mesos lesionat.

Latasa acaba amb el somni de l'Atzeneta en la Copa (1-2)

Gran partit de l'Atzeneta que li ha complicat i molt la vida al Getafe a El Clariano d'Ontinyent. Els madrilenys venien amb la lliçó apresa per l'eliminació dels valencians contra el Saragossa. Fins al 74, els de Berna Ballester han mantingut el pols (Gorxa ha equilibrat el primer gol de Latasa). Però el segon del jugador cedit pel Reial Madrid ha sigut definitiu.  

Des de l'inici, l'Atzeneta ha plantat cara al Getafe. Primer, desmuntant el joc ofensiu dels madrilenys. Després posant un ritme alt de joc. De fet, Adri Domínguez ha pogut avançar els de la Vall d'Albaida en una falta botada per Gorxa, però més que rematar, el jugador del conjunt taronja li ha pegat amb la canella fora. En el Getafe, només una ocasió de Latasa i una altra de Duarte, les úniques aproximacions perilloses

La segona part, una altra història, almenys de cara a porta, però la mateixa igualtat. I això que el Getafe s'ha avançat en el primer xut entre els tres pals del partit. Centrada a l'àrea, toca Jaime Mata i Latasa, de gran volea ha fet el 0-1. De seguida l'empat en aprofitar Gorxa una errada de Fuzato en l'eixida per a marcar a plaer a la xarxa. Novament Juanmi Latasa, de cap, ha avançat els madrilenys en el 74, un gol que ha acabat amb la brillant trajectòria de l'Atzeneta en aquesta edició de la Copa.

Els jugadors del Getafe celebren un dels dos gols de Latasa a Ontinyent
Els jugadors del Getafe celebren un dels dos gols de Latasa a Ontinyent / Agència Efe

També et pot interessar

stats