L'informe pericial suavitza la sanció a Mojica

L'Elx va recórrer a un expert en llenguatge facial per a demostrar que el seu jugador no va insultar l'àrbitre

Mojica va ser expulsat en el tram final del partit contra el València
Mojica va ser expulsat en el tram final del partit contra el València / Ana Escobar (Agència Efe)

El Comité de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha sancionat amb dos partits el lateral de l'Elx Johan Mojica per l'article 117 del codi disciplinari, que fa referència a "actituds de menyspreu o desconsideració cap als àrbitres, directius o autoritats esportives".

És una sanció menor del que s'esperava tenint en compte l'acta que l'àrbitre Ortiz Arias va publicar després de l'Elx-València: "El jugador va ser expulsat en el minut 90 per dirigir-se a mi amb els següents termes: 'eres un fill de puta'".

L'Elx va recórrer a un perit judicial expert en llenguatge facial per a demostrar en les seues al·legacions que el jugador colombià no va insultar el col·legiat del partit i així evitar una possible sanció greu.

Unes al·legacions que la RFEF ha admés una vegada s'ha demostrat amb imatges i amb la intervenció d'aquest expert que el jugador no va dir exactament això, ni tampoc es va adreçar al col·legiat, per a evitar ser sancionat amb almenys quatre partits.

El jugador colombià es perdrà així dos partits contra equips bascos: l'Elx visitarà el pròxim cap de setmana San Mamés per a enfrontar-se a l'Athletic Club i la següent setmana rebrà la Reial Societat al Martínez Valero. Mojica podria tornar a mitjan abril, contra el Mallorca, també a l'estadi il·licità.

També et pot interessar

stats