L’Elx, molt prop de la permanència, després de guanyar a Las Palmas (0-1)

Pas de gegant de l’Elx CF pel que fa a la consecució del repte que es va marcar en tornar a la Segona Divisió: la permànencia.

L’Elx, molt prop de la permanència, després de guanyar a Las Palmas (0-1) / Liga 123

Aquest diumenge s’ha imposat per 0 gols a 1 a Las Palmas de Gran Canaria contra un equip que quintuplica el pressupost franjaverd, i amb una plantilla confeccionada per a tornar a Primera Divisió. L’Elx ha sorprés els canaris i en l’últim tram del partit ha aconseguit marcar per obra de Castro, un davanter quasi inèdit i que ha arribat en el mercat d’hivern cedit pel Mallorca. El gol l’ha marcat en el minut 84, sense temps ja perquè els insulars pogueren reaccionar.

La primera part ha sigut molt tranquil·la i quasi sense ocasions clares de gol. Yacine, que ja ha fet oblidar el davanter Sory Kaba, emigrat a la lliga francesa, ha sigut l’home més incisiu per part il·licitana, creant molts problemes als centrals groguets. La millor ocasió dels primers 45 minuts ha estat per a Las Palmas, però el porter Edgar ha desbaratat el xut de Mir, que ha disparat a boca de canó. En la segona part, el mateix Edgar, amb instint felí, ha desbaratat dues ocasions molt clares de Mir i de Rubén Castro, i s'ha convertit així en el protagonista amb més encert dels il·licitans.

La segona part ha arrancat amb Las Palmas decidit a controlar el partit i certament l’Elx ha patit durant els primers vint minuts, on ha arribat a tancar-se en l’àrea per tractar de frenar l’allau canària.

En l’últim quart d’hora, els de Pacheta han fet un pas avant i han dominat el joc fins que els ha arribat l’ocasió d’or, que no han desaprofitat. El gol ha nascut de les botes de l’extrem Borja Martínez, ja totalment recuperat de la lesió que l’ha tingut apartat moltes setmanes de la gespa. Castro rep la pasada encertada, regateja un defensa i a plaer, amb calma, a l’àrea xicoteta, bat el meta Raül.

L’Elx encadena així dos victòries consecutives i afronta la setmana vinent un partit quasi definitiu per a tancar la permanència. El Còrdova, en llocs de descens, visita el Martínez Valero diumenge a les 20:00 hores.