L'Elx no pot pescar en el caos de Pizarro Gómez

Eze Ponce i Muriqi, de penal, els golejadors en un partit caòtic per la pluja i l'arbitratge de Pizarro Gómez i el VAR

Eze Ponce, autor de l'1-0 i Roger Martí, punta d'atac contra el Mallorca

L'Elx continua sense guanyar. Amb Alberto Gallego i Nino com a entrenadors provisionals, tampoc han pogut sumar la primera victòria de la temporada. Un partit tens, condicionat en l'inici per la pluja, i després d'un polèmic i caòtic arbitratge de Pizarro Gómez i el VAR (en la segona part s'han afegit nou minuts per les interrupcions constants), que s'ha resolt amb taules (1-1). Eze Ponce, amb una gran cabotada a l'eixida d'un córner, i Vedat Muriqi, en el segon dels penals favorables al Mallorca (el primer l'ha detingut Edgar Badia) han sigut els autors dels gols.

La pluja ha afectat el partit, que ha començat mitja hora més tard, sense que deixara de caure aigua en tota la primera part. I ha afectat el ritme. Frenètic l'inici. Als 38 segons, el davanter kosovar Vedat Muriqi ha trobat en Edgar Badia el botxí de la nit. Amb el peu, el capità franjaverd ha evitat el gol.

El Mallorca s'ha adaptat millor, amb molt de ritme. Als 8 minuts Antonio Sánchez cau a l'àrea, atrapat entre Pedro Bigas i Carlos Clerc. Pizarro Gómez no assenyala res, però a instàncies del VAR, acudeix a la pantalla i assenyala la pena màxima. Novament, Muriqi davant d'Edgar Badia, que endivina la trajectòria del baló i evita el gol.

I per a tancar un quart d'hora de partit trepidant, Eze Ponce posa per davant l'Elx en la primera aproximació perillosa local (abans Josan havia tingut una opció però sense poder llançar). Un gran gol: cabotada enorme del davanter argentí a la treta d'un córner, i a la gàbia.

Amb el marcador a favor, l'Elx s'ha dedicat a tancar espais i eixir a la contra. Ni ha creat perill ni tampoc s'ha vist atropellat pel Mallorca, com sí que ha passat en l'inici del partit.

Boyé, canvi i roja

En la segona part, ja sense pluja, el mateix pla de partit. El Mallorca, dominant i l'Elx, defensant-se amb orde. Alberto Gallego ha donat entrada a Lucas Boyé, a qui tres minuts després han expulsat per una entrada a l'eslovac Martin Valjent. L'argentí ha arribat tard a la pilota i ha impactat amb el genoll del lateral eslovac. En principi, Pizarro Gómez li ha mostrat targeta groga però, novament a instàncies del VAR, ha vist la jugada en la pantalla i ha canviat la decisió, amb una roja directa. L'Elx ha hagut de jugar més de mitja hora amb un home menys.

I en el minut 70, més entrebancs. Una falta frontal sense perill aparent , ha provocat el penal d'Edgar Badia a Raíllo, en una acció polèmica en què Pizarro Gómez no ha dubtat i que el VAR no ha demanat al col·legiat que s'haguera de revisar. El penal l'ha tornat a llançar Vedat Muriqi, que ha fet l'empat amb la sorollosa cridòria del Martínez Valero i la protesta dels jugadors franjaverds.

En el minut 85, una manotada de Muriqi a Pere Milla li ha costat també l'expulsió al jugador kosovar. Amb igualtat numèrica, el partit s'ha tornat del costat franjaverd. Gonzalo Verdú en l'últim minut de l'afegit ha tingut el gol de la victòria en un llançament de falta que, després de tocar a la tanca, ha eixit fora. L'Elx, que suma el segon punt de la temporada i que jugarà el pròxim partit al Mestalla.