L'Elx empata contra el Celta en un partit amb emoció i tres lesions (1-1)

Édgar Badia ha jugat els últims 15 minuts amb un fort colp al costat, i Fidel i Rigoni han hagut de ser substituïts.

Lucas Boyé tracta de controlar una pilota davant la pressió de Murillo
Lucas Boyé tracta de controlar una pilota davant la pressió de Murillo / Ramón (Efe)

L'Elx ha obtingut un bon empat davant d'un Celta de Vigo en hores baixes i molt necessitat de punts. Els franjaverds han oferit una cara molt diferent de la del cap de setmana passat al camp del Betis. De fet, l'equip ha mostrat orde, disputa, verticalitat i ha gaudit d'ocasions clares.

Almirón ha plantejat una minirevolució en l'onze situant més múscul al mig del camp amb Mfulu, i apostant per l'exjugador del Celta Lucas Boyé i Pere Milla a la davantera. Precisament, fruit de la lluita per un baló a l'àrea del Celta, ha arribat el primer gol del partit. Era la primera jugada de la nit i De Burgos Bengoechea, després de consultar el VAR, ha xiulat la típica mà involuntària tan de moda enguany. Penal d'Hugo Mallo i gol de Fidel, que ha enganyat per complet Rubén Blanco.

El Celta, dolgut en el seu orgull i amb Óscar García amb peu i mig fora de la banqueta, ha reaccionat amb una doble jugada de Brais Méndez que ha desbaratat Badia amb dues aturades marca de la casa. La primera, un mà a mà que ha tret fregant el baló amb el peu. La segona, soltant el braç dret per a allunyar a córner un xut que anava dins. Lucas Boyé, molt centrat, contundent i sempre amb el punt de mira a la porta contrària, ha trencat el domini gallec i ha estat a punt de fer el 2 a 0. La seua rematada, massa creuada, ha eixit a mig metre del pal esquerre del Celta.

Iago Aspas, pedra angular del joc del Celta, anava a ser fonamental en l'empat. I és que, amb la seua màgia, en el dia en el qual Luis Enrique el tornava a deixar fora de la llista, tot i ser autor de quatre dels cinc gols que havia marcat fins ara en l'equip de Vigo, ha aturat d'esquena un baló que s'ha convertit en assistència perquè Santi Mina descol·locara Édgar Badia, situant-lo allà on el porter no arriba ni allargant-se al límit.

La segona part ha tingut un guió paregut amb un Elx de nou seriós en defensa i ordenat en el joc ofensiu, i amb un Celta que en molts moments ha cregut que la remuntada era possible. De fet, el primer quart d'hora de la represa ha sigut de domini visitant amb dues accions claríssimes. La primera, per a Aspas, que s'ha desfet de dos defenses i ha disparat, però creuant massa. Pocs instants després, el baló es passejava davant de la porta de Badia sense que Mallo ni Nolito encertaren a espentar-lo dins.

Arribava el minut 58 i Almirón canviava peces: Josema per Diego, Rigoni per Pere Milla i Guti per Mfulu, aire fresc per a afrontar l'última mitja hora. De fet, l'equip s'ha assentat i els atacs elèctrics del Celta han cessat. Però han arribat les lesions, una darrere d'una altra.

Tres lesionats

Si en la primera part Fidel havia abandonat el terreny de joc amb molesties, Rigoni, 18 minuts després d'entrar, era substituït per Nino en patir un colp al muscle. Els problemes no acabaven ahí, perquè en una acció defensiva, Gonzalo Verdú ha col·lidit amb Édgar Badia i ha deixat el porter català amb un fort dolor al costat. Amb molts problemes, ha pogut acabar el partit, però demanant als seus companys que feren les tretes de porta.

Aspas ha pogut rematar en el 79, de nou a soles i amb Badia batut. Però, aquesta vegada, la sort s'ha aliat amb els franjaverds. El partit ha mort a poc a poc, i a l'àrea gallega Morente ha errat de manera incomprensible, a soles, a pocs metres de la porteria i amb el meta gallec totalment batut. Una rematada de cap de Josema que ha anat alta, per molt poc, ha tancat un duel apassionant i divertit.