L'Atlètic Llevant perd l'oportunitat de pujar directament a Segona B

L'equip encara tindrà una segona oportunitat, ja que per ser primer de grup entrarà en una repesca i haurà de superar dues eliminatòries.

Els jugadors de l'Atlètic Llevant, desfets després de perdre l'eliminatòria davant del Calahorra / Mónica Arnau

L'Atlètic Llevant no ha aconseguit el somni de pujar a la Segona Divisió B de manera directa. A pesar de tindre-ho tot a favor, l'equip filial no ha pogut mantindre l'avantatge del partit d'anada a Calahorra. Els de La Rioja han empatat el compte de gols, ja que hui han guanyat per 1 a 2, i el partit finalment s'ha resolt en la ronda de penals a favor dels de Calahorra. Tot i la derrota, l'Atlètic Llevant encara té una altra oportunitat per a pujar a Segona B. Com que són els primers del seu grup, podrien ascendir si superen dues eliminatòries.

A les 12 del migdia arrancava el partit en el Mini Estadi de la ciutat esportiva de Bunyol. L'ambient era immillorable, ja que centenars d'aficionats granotes han acudit a animar el filial del Llevant. El partit ha començat amb els dos equips molt nerviosos i amb moltes imprecisions. El Calahorra tenia pressa per marcar prompte i intentar igualar l'eliminatòria, i l'Atlètic Llevant no aconseguia posar en perill la porteria de Gonzalo. Les úniques ocasions importants s'han donat quasi al final del primer temps. En el minut 36 el llevantinista Viana ha tingut una gran oportunitat després d'una internada de Shaq, però finalment el porter Gonzalo ha aconseguit traure el baló. Immediatment després, Mongil no ha aprofitat una errada defensiva del Calahorra i el baló se n'ha eixit fora. La primera part ha acabat sense gols, però amb la sensació que es podia aconseguir l'ascens per l'avantatge obtingut en el partit d'anada a Calahorra, que va guanyar el filial per 1 a 2.

En la segona part, el Calahorra ha eixit amb molta intensitat i als tres minuts de reprendre's el partit, Alain ha sorprés Cárdenas, el porter del Llevant, amb un tir des de fora de l'àrea i ha fet pujar el primer gol al marcador. Els jugadors de casa no han sabut reorganitzar-se i el Calahorra s'ha aprofitat d'una sèrie d'imprecisions que han culminat en el segon gol dels de La Rioja. Yasin Lorenzo s'ha encarregat d'anotar-lo després d'una passada de Rodrigo que deixava l'eliminatòria a favor dels de La Rioja.

L'Atlètic Llevant no aconseguia fer arribar el baló a l'àrea contrària però huit minuts abans d'acabar el partit, Viana ha pogut centrar ras prop de la porteria de Gonzalo i Álex Cortell ha espentat la pilota dins de la porteria. Els centenars d'aficionats granotes que hui estaven al Mini Estadi han intentat espentar el seu equip cap a l'empat, però finalment el partit ha acabat amb la victòria del Calahorra i l'eliminatòria empatada a gols.

Els dos equips han encarat la pròrroga sense poder fer cap canvi, ja que els dos entrenadors els han esgotat en el temps reglamentari. Així, durant aquest període han sigut constants els problemes musculars entre els jugadors. El cansament ha fet que en la pròrroga no hi haja hagut grans oportunitats, excepte un tir de Rodrigo, del Calahorra, i un remat del llevantinista Juan Delgado, que ha eixit ajustat al pal.

Al remat, s'ha arribat a la tanda de penals on els de Calahorra no han fallat. El primer tirador de l'Atlètic Llevant, Iván, ha errat el seu tir, i després els de La Rioja han anotat els seus cinc llançaments. L'entrenador de l'Atlètic Llevant, Javier Olaizola, s'ha lamentat del resultat però ha dit que s'ha de continuar lluitant perquè l'ascens encara és possible. En haver quedat primers en el seu grup, els granotes encara tenen una altra oportunitat, tot i que hauran de superar dues eliminatòries.