L'Atlètic Llevant baixa a Tercera RFEF, l'Eldenc i l'Hèrcules jugaran el play-off

El filial granota ha perdut 1-2 contra l'Alzira i jugarà en la cinquena categoria del futbol estatal

L'Atlètic Llevant ha consumat la catàstrofe i ha patit un descens dolorós a Tercera RFEF, el segon que viu el club aquesta temporada després que el primer equip també baixe a Segona Divisió. El filial granota ha perdut 1-2 contra l'Alzira a la Ciutat Esportiva de Bunyol i jugarà la temporada que ve en la cinquena categoria del futbol estatal.

L'equip entrenat per Chema Sanz necessitava guanyar l'Alzira, que no es jugava res, per a assegurar-se, almenys, jugar la promoció de permanència a Segona RFEF. Però les coses se li han posat molt costera amunt als granotes, ja que els de Dani Ponz s'han avançat 0-2 amb gols de Coscia i Chema Moreno. Però el gol de Mario Rodríguez i l'expulsió de Coscia poc abans del descans ha donat esperances a l'Atlètic Llevant.

Amb 45 minuts per davant i un futbolista més, el filial granota necessitava marcar, com a mínim, dos gols per a evitar el descens. I la pressió ha pogut amb els futbolistes de Chema Sanz, que no han sigut capaços ni tan sols d'empatar. Trist final en una temporada en què el club ha patit un doble descens.

L'Eldenc i l'Hèrcules jugaran el play-off

El desenllaç d'aquest grup cinqué de Segona RFEF no ha pogut ser més emocionant. Els dos equips que han liderat la classificació durant la gran part de la temporada s'han jugat l'ascens a una carta en una autèntica final. L'Intercity s'ha emportat la grossa, però La Nucia encara no ha dit l'última paraula. L'equip de César Ferrando buscarà acompanyar els de Sant Joan d'Alacant en Primera RFEF en el play-off d'ascens.

La Nucia no serà l'únic equip valencià que jugue el play-off d'ascens a Primera RFEF. L'acompanyaran l'Eldenc, que ha finalitzat la Lliga en quart lloc, i l'Hèrcules, que ha acabat cinqué. Els tres equips lluitaran per acompanyar l'Intercity en la tercera categoria del futbol estatal en una fase d'ascens que es disputarà a partir del pròxim cap de setmana en terres alacantines: al José Rico Pérez d'Alacant, al Camilo Cano de la Nucia, a El Collao d'Alcoi, al Nou Pepico Amat d'Elda i al Guillermo Amor de Benidorm.

L'Eldenc ha assegurat la plaça de play-off en guanyar 3-1 el Recreativo Granada amb gols de Nacho Ramón, Ángel Sánchez i un en pròpia porta. L'equip entrenat per José Juan Romero s'ha vist beneficiat per l'empat de l'Hèrcules, que li ha permés pujar fins al quart lloc.

L'Hèrcules, que començava la jornada tercer, ha sigut finalment cinqué després de no passar de l'empat a un gol al Rico Pérez contra el Marchamalo, un equip que ja estava descendit. César Moreno, en el minut 11, ha igualat el gol inicial visitant, però els alacantins no han sigut capaços de completar la remuntada.