L'Intercity puja a Primera RFEF

L'equip de Sant Joan d'Alacant ha resistit al Camilo Cano amb un futbolista menys (0-0) i La Nucia haurà de buscar l'ascens en el play-off

L'Intercity és nou equip de la Primera RFEF. L'equip de Sant Joan d'Alacant ha aconseguit l'única plaça d'ascens directe destinada al grup cinqué de Segona RFEF en empatar 0-0 al Camilo Cano contra La Nucia. Els de Gustavo Siviero han aconseguit el punt que necessitaven després de resistir amb un futbolista menys durant tota la segona part.

A La Nucia només li valia la victòria per a pujar a la tercera categoria del futbol estatal, i l'equip de César Ferrando ha buscat la porteria defesa per Manu Herrera amb afany. L'Intercity, conscient que l'empat el beneficiava, aguantava les envestides rivals i buscava un gol a la contra que dificultara l'empresa dels locals.

El marcador no s'ha mogut en la primera part, però a penes començar la represa, els de Sant Joan d'Alacant s'han quedat amb un jugador menys per l'expulsió per doble groga d'Álvaro Pérez. Les coses es posaven de cara per als de César Ferrando, que, tanmateix, no han acabat de posar en molts problemes la porteria rival. Les ocasions més clares han arribat a pilota parada i l'àrbitre ha anul·lat un gol de Romera per una falta prèvia. L'Intercity ha resistit fins al final i s'ha emportat el premi de l'ascens.

El desenllaç d'aquest grup cinqué de Segona RFEF no ha pogut ser més emocionant. Els dos equips que han liderat la classificació durant la gran part de la temporada s'han jugat l'ascens a una carta en una autèntica final. L'Intercity s'ha emportat la grossa, però La Nucia encara no ha dit l'última paraula. L'equip de César Ferrando buscarà acompanyar els de Sant Joan d'Alacant en Primera RFEF en el play-off d'ascens.

L'Eldenc i l'Hèrcules jugaran el play-off

La Nucia no serà l'únic equip valencià que jugue el play-off d'ascens a Primera RFEF. L'acompanyaran l'Eldenc, que ha finalitzat la Lliga en quart lloc, i l'Hèrcules, que ha acabat cinqué. Els tres equips lluitaran per acompanyar l'Intercity en la tercera categoria del futbol estatal en una fase d'ascens que es disputarà a partir del pròxim cap de setmana en terres alacantines: al José Rico Pérez d'Alacant, al Camilo Cano de la Nucia, a El Collao d'Alcoi, al Nou Pepico Amat d'Elda i al Guillermo Amor de Benidorm.

L'Eldenc ha assegurat la plaça de play-off en guanyar 3-1 el Recreativo Granada amb gols de Nacho Ramón, Ángel Sánchez i un en pròpia porta. L'equip entrenat per José Juan Romero s'ha vist beneficiat per l'empat de l'Hèrcules, que li ha permés pujar fins al quart lloc.

L'Hèrcules, que començava la jornada tercer, ha sigut finalment cinqué després de no passar de l'empat a un gol al Rico Pérez contra el Marchamalo, un equip que ja estava descendit. César Moreno, en el minut 11, ha igualat el gol inicial visitant, però els alacantins no han sigut capaços de completar la remuntada.