L'Athletic Club, el Barça i el Madrid impugnen l'acord de la Lliga amb el fons CVC

L'Elx, el Llevant, el València i el Vila-real van votar a favor de la proposta, que va tirar avant amb 38 vots a favor i 4 en contra

La pilota oficial de la Lliga
La pilota oficial de la Lliga / LaLiga

L'Athletic Club de Bilbao, el FC Barcelona i el Reial Madrid han emés un comunicat conjunt en què anuncien que han impugnat l'acord assolit per l'assemblea de la Lliga amb amb el fons internacional CVC. Els tres clubs, que ja van votar en contra de la proposta, juntament amb el Reial Oviedo, consideren que és un acord que "vulnera el que es preveu en la normativa aplicable (i, en particular, entre altres, el reial decret llei 5/2015). A més, creuen que es va adoptar "en el marc d'un procediment notòriament irregular i irrespectuós amb les mínimes garanties exigibles a aquest efecte, especialment davant d'una operació de tal transcendència i duració”.

Aquest acord reportarà, segons la Lliga, una injecció superior als 2.000 milions d'euros a la resta de clubs que sí que van votar a favor, entre els quals estan els quatre equips valencians de Primera: l'Elx, el Llevant, el València i el Vila-real. Javier Tebas assegura que és un projecte que pretén "construir classe mitjana competitiva, financerament sòlida i amb unes capacitats esportives rellevants" en el futbol espanyol.

El vicepresident econòmic del Barça, Eduard Romeu ha assegurat que volen impugnar l'acord perquè, segons ell, la informació aportada per la Lliga era insuficient per a prendre una decisió i perquè en el transcurs de l'assemblea del 12 d'agost hi va haver un canvi de criteri i és va acabar demanant l'aprovació d'una cosa diferent de la que s'havia plantejat inicialment.

També et pot interessar