La justícia europea dona la raó al València, que no haurà de pagar una multa de 23,4 milions d'euros

La justícia europea avala les ajudes públiques concedides al València el 2009 i el 2010

Imatge de la façana de Mestalla
Imatge de la façana del Mestalla

El València CF està d'enhorabona. El club no haurà de pagar una multa per valor de 23,4 milions d'euros que tenia imposada des de la Unió Europea per les ajudes rebudes de l'Institut Valencià de Finances (IVF) l'any 2009 i 2010 per avalar una sèrie de préstecs al club a través de la seua Fundació.

La Comissió Europea va declarar en el seu moment que es tractava d'ajudes d'estat il·legals i incompatibles amb el mercat interior, fet pel qual en va ordenar la restitució.

L'any 2020 el Tribunal General de la UE va anul·lar aquesta decisió de la Comissió Europea. Considerava que la institució havia comés errors d'apreciació en la interpretació de les dades. Tot seguit, la Comissió va efectuar un recurs de cassació en què demanava que anul·lara la mateixa sentència del Tribunal General.

No obstant això, ara, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha desestimat aquest recurs de cassació perquè considera "infundat" el motiu "d'avantatge econòmic" que havia presentat la Comissió Europea en la seua petició.

D'aquesta manera es posa fi a un procés en el qual també van estar, pel mateix motiu, l'Elx i l'Hèrcules, clubs dels quals la Comissió Europea no va presentar recurs en anul·lar el Tribunal General la declaració formulada.

També et pot interessar

stats