Les jugadores del Vila-real es deixen prendre el pèl contra el càncer

Les jugadores del Vila-real es tallaran el monyo per a destinar-lo a fer perruques per a les dones sense recursos que pateixen càncer.

Vídeo promocional de la campanya, que consisteix a tallar-se 30 centímetres de cabell per a donar-lo després a l’Associació Espanyola contra el Càncer

Amb el hastag “que et prenguen el pèl”, emmarcat dins del projecte Endavant del Vila-real CF, les jugadores del Femení B es tallaran dissabte el monyo dissabte a la zona d'aficionats de l’Estadi de la Ceràmica des d’hores abans del partit del primer equip contra el Celta de Vigo. La iniciativa consisteix a tallar-se 30 centímetres de cabell per a donar-lo després a l’Associació Espanyola contra el Càncer, que el destinarà després a l’elaboració de perruques per a aquelles dones que no tinguen recursos.

L’origen

L’origen de la iniciativa va nàixer de l’entrenador de l’equip, Javier Soriano, arran de la malaltia d’un familiar. Una proposta arriscada que va tindre una acollida dispar en un vestidor format per xiques que tenen entre 16 i 20 anys. “D’entrada, a algunes ens va sobtar, perquè a la nostra edat costa assimilar-ho, però ara hi participarem quasi totes”, diu Paula Antolí, una de les capitanes de l’equip. Tot i això, a poc a poc, la idea va guanyar adeptes, però, sobretot, convicció, tal com explica una altra de les capitanes, Laura Bort: “Mereix molt la pena, ja que donarem una dosi d’autoestima a molta gent. És una malaltia que sembla que no existeix i quan ho veus, sents que has de fer tot el que pugues”.

De fet, la campanya s’ha estés com una taca d’oli, i molts dels equips femenins del Vila-real participaran en una iniciativa en la que també prendran part altres equips de les comarques de Casteló i fins i tot un de Madrid.

Lliçó de vida

Però la iniciativa ha sigut l’embrió d’altres activitats relacionades amb els malalts de càncer. Així, han jugat un partit amistós per a arreplegar joguets, que després han repartit als xiquets de la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital la Fe. Han col·laborat amb les Marxes contra el Càncer de Castelló i han conegut de prop les vivències dels malalts. “Tot això els ha despertat l’estima cap els malalts i estem molt contents de la implicació que han tingut les xiques”, afirma orgullós l’entrenador. I és que només cal escoltar les autèntiques protagonistes com narren la seua experiència personal: “Ha sigut molt gratificant. Em quede amb els somriures dels xiquets de l’hospital”, diu Paula. Per a Laura, la campanya ha sigut una lliçó de vida: “És una de les millors temporades, no com a esportista, sinó com a persona. Amb això és el que ens quedem tot l’equip.”

Una porta oberta

Però aquesta iniciativa tan original, no acabarà dissabte amb un tall de tisores i un floc de cabells. La voluntat és que continue. “M’ha encantat tot el que hem fet enguany i espere que siga possible continuar els pròxims anys”, afirma convençuda Paula. Laura, per la seua part, no dubta a fer una crida a l'afició del Vila-real: “Que no tinguen por de vindre, i si es tallen el cabell, millor. Esperarem a tots amb els braços oberts, i si no poden tallar-se el monyo, qualsevol ajuda és bona”.

Per a participar en la campanya, s’ha de tindre un mínim de 30 centímetres de cabell (no importa si està tenyit). A canvi, els donants rebran dues entrades per al partit entre el Vila-real i el Celta de Vigo de la donació els donants.

També et pot interessar

stats