El Hajduk Split mai ha superat una eliminatòria contra un equip espanyol

L'equip croat va guanyar 4-1 el València en la Copa de la UEFA de 1981

València i Hajduk Split van empatar a zero a Mestalla en 1971
València i Hajduk Split van empatar a zero a Mestalla el 1971 / Ciberche.net
Agència Efe
23 d'agost 2022 - 11:21

El Vila-real, que s'enfronta aquest dijous al Hajduk a Split en el partit de tornada de la fase prèvia de la Conference League, tractarà de prolongar la bona ratxa dels equips espanyols contra l'equip croat, que mai ha sigut capaç d'eliminar un rival espanyol en les cinc eliminatòries anteriors.

L'equip groguet afronta el partit de tornada amb una renda de 4-2 obtinguda a La Ceràmica i buscarà segellar la seua participació en la tercera màxima competició europea a Split, on els equips espanyols tenen uns registres de dues victòries, un empat i dues derrotes, encara que tots ells van aconseguir superar la seua eliminatòria.

El Deportivo de la Corunya va ser l'últim a imposar-se al Hajduk i ho va fer en l'Europa League el 2008, en guanyar per 0-2 Croàcia després d'haver empatat sense gols a Riazor.

L'altre equip espanyol que va véncer a Split va ser l'Atlètic de Madrid (1-2), en la segona eliminatòria de la Recopa 1976, la qual cosa li va permetre avançar en la competició perquè ja s'havia imposat (1-0) en l'anada.

El València va arrancar un empat (1-1) en el partit de tornada de la primera ronda de la Copa d'Europa de 1971 que va fer bo l'empat a zero de l'anada a Mestalla, ja que llavors estava vigent la norma del valor doble dels gols marcats fora de casa.

El conjunt valencià també ha sigut el que ha patit la derrota més gran en territori croat encara que el 4-1 rebut en la tornada de la tercera ronda de la Copa de la UEFA de 1981 no va ser suficient per a eliminar-lo de la competició perquè va viatjar a Split amb una renda de 5-1.

Tampoc li va servir al Hajduk la victòria aconseguida contra el Mallorca (1-0) en la fase prèvia de la Lliga de Campions el 2001, ja que el conjunt balear va véncer a Son Moix per 2-0.

També et pot interessar

stats