Morales aplana el camí cap a la Conference League (4-2)

El Vila-real deixa encarrilada la classificació per a la fase de grups, després de golejar els croats en l'anada de la prèvia

Morales celebra un dels gols
Morales celebra un dels gols / Ivan Terron (Europa Press)

El Vila-real ha encarrilat la classificació per a la fase grups de la Conference League després de guanyar per 4-2 el Hajduk d'Split en l'anada de la prèvia disputada al Ciutat de València. L'equip groguet ha remuntat el matiner gol croat i ha acabat golejant amb un doblet de Morales, una diana de Gerard i una altra en pròpia porta.

El partit ha començat amb esglai ja que, quan encara no s'havien completat els dos primers minuts de joc, Biuk ha avançat el Hajduk aprofitant una indecisió de la defensa grogueta, en una posició més que dubtosa. El gol ha deixat grogui el Vila-real durant uns instants, almenys fins que ha aparegut un jugador que coneixia bé l'estadi.

José Luis Morales, que tornava a la que ha sigut sa casa les últimes temporades, ha empatat el duel amb una jugada personal en el minut 14. Livaja, poc després, ha fet una rematada pròpia d'un davanter centre, però a la seua àrea, per a posar per davant els d'Emery. Novament Morales i Gerard han ampliat l'avantatge groguet abans del descans davant d'un equip croat superat i molt tendre en defensa.

En la represa, a penes ha passat res, fins que un penal estrany ha servit els croats per a retallar distàncies en el marcador i obrir un poc més l'eliminatòria per a la tornada. Emery ha aprofitat el resultat per a donar descans a alguns futbolistes com Gerard Moreno i Pedraza, pensant ja en el duel de diumenge conra l'Atlètic de Madrid. El més significatiu ha sigut el debut de Kiko Femenía i el redebut de Gio Lo Celso amb la camiseta grogueta.

Ara el Vila-real haurà de defensar aquest avantatge en el partit de tornada a Croàcia per tal de certificar la classificació per a la fase de grups i convertir-se així en el primer equip espanyol que juga la Conference League.