Griezmann allunya el Vila-real del cinqué lloc (1-2)

Un doblet del francés complica les possibilitats dels groguets d'acabar en els llocs que donen accés a l'Europa League la temporada que ve

Griezmann i Messi celebren un dels gols
Griezmann i Messi celebren un dels gols / Doménech Castellón (Efe)

Nou pas arrere del Vila-real en la lluita per classificar-se per a l'Europa League la temporada que ve. Els groguets han perdut contra el Barça a La Ceràmica (1-2) i acumulen la tercera derrota en quatre partits en Lliga. Griezmann, amb un doblet, li ha donat la volta al gol inicial de Samu, en un partit marcat per l'expulsió de Trigueros.

Després de la inesperada derrota a Mendizorroza contra l'Alabés, Unai Emery no ha fet rotacions pensant en l'anada de l'Europa League contra l'Arsenal i ha tret un onze pràcticament de gala, amb l'única novetat d'Alberto Moreno en el lateral esquerre. El partit ha començat amb un ritme vertiginós, sense un dominador clar i amb els dos equips que buscaven la porteria contrària.

El Vila-real creava perill a la defensa del Barça amb la velocitat de Samu Chukwueze. I en una acció a la contra que ha començat Pau Torres, el nigerià ha resolt molt bé davant de l'eixida de Ter Stegen per a fer el primer gol del partit. Però l'alegria els ha durat molt poc als groguets, ja que, a penes un minut després, Griezmann ha fet l'empat aprofitant una assistència de Mingueza i la indolència de Moreno amb una preciosa vaselina. Poc després el francés ha aprofitat una errada en una passada arrere de Foyth per a marcar el segon i completar la remuntada. Els catalans es trobaven cada vegada més còmodes, però el marcador ja no ha canviat abans del descans i el duel estava totalment obert.

L'equip d'Emery ha eixit millor en la represa i ha començat a apropar-se amb perill a l'àrea blaugrana. Quan millor estava el Vila-real ha arribat una acció desafortunada que ha marcat el que quedava de partit. En una disputa de la pilota en el minut 65, Trigueros li ha fet una dura entrada a Messi totalment fortuïta i l'àrbitre l'ha expulsat. El Barça s'ha dedicat a administrar el baló i tot i que els groguets no li han perdut mai la cara al partit el resultat ja no ha canviat.

La millor notícia per al Vila-real és que els seus rivals, la Reial Societat i el Betis, tampoc estan sumant de tres. Però ara toca canviar de terç, ja que dijous espera una il·lusionadora semifinal d'Europa League contra l'Arsenal. Els groguets poden arribar a la primera final de la història del club. Per a aconseguir-ho hauran de superar els londinencs, que ja els han eliminat dues vegades en la Champions League. La tercera ha de ser la bona.