Les federacions expulsen Rússia de les competicions

Els equips russos eliminats de les competicions europees
Els equips russos eliminats de les competicions europees

La FIFA exclou Rússia del Mundial de Qatar 2022 després de la recomanació feta aquest dilluns pel COI a les federacions i als organitzadors de competicions perquè "no conviden ni permeten la participació d'esportistes o dirigents russos o bielorussos" en cap d'aquestes.

La mesura plantejada pel COI pretén "protegir la integritat de les competicions esportives mundials i la seguretat de tots els participants".

Entre les mesures, també s'inclou l'expulsió immediata de l'Spartak de Moscou, únic equip rus que encara participa en competició europea, de l'Europa League. L'Spartak havia de jugar els huitens de final contra el Leipzig alemany, que estaria directament classificat per als quarts de final.

De la mateixa manera, l'Eurolliga de bàsquet ha expulsat als quatre equips que participaven en competició continental. D'una banda, el Zenit, el CSKA de Moscou i l'Unics Kazan que estaven participant en l'Eurolliga i, d'altra el Lokomotiv Kuban Krasnodar que estava participant en l'Eurocup, mateixa competició en la qual està el València Basket.

Aquesta decisió pot tindre repercussions molt positives per al València Basket, ja que cada any és un dels candidats a participar en l'Eurolliga. L'exclusió dels tres equips russos de la competició podria suposar que comptaren amb l'equip taronja per a la pròxima temporada.

També et pot interessar

stats