Suècia pren el lideratge del grup E

Anglaterra i la República Txeca es mantenen en el més alt del grup D després d'empatar contra Escòcia i Croàcia, respectivament

Forsberg celebra el gol de la victòria
Forsberg celebra el gol de la victòria / Anatoly Maltsev (Efe)

La segona jornada en els grups D i E deixa la classificació per als huitens de final totalment oberta per a l'últim partit. Suècia ha vençut Eslovàquia (1-0) i s'ha situat líder del grup d'Espanya, que haurà de guanyar Polònia per a no quedar-se despenjada. En el grup D els dos partits s'han resolt amb empat: 0-0 entre Anglaterra i Escòcia i 1-1 entre la República Txeca i Croàcia.

Primera victòria de Suècia

Suècia ha aconseguit una important victòria contra Eslovàquia, cosa que li permet situar-se momentàniament com a líder del grup E. Un gol de penal de Forsberg a quinze minuts del final ha sigut suficient per a desfer la igualada i derrotar Eslovàquia, en un partit en què ha destacat novament el davanter de la Reial Societat Alexander Isak.

Anglaterra no pot amb Escòcia

La selecció anglesa, una de les candidates al títol, ha protagonitzat la decepció de la jornada en no ser capaç de guanyar Escòcia. La por a perdre s'ha fet notar i l'empat deixa satisfets els dos equips: els escocesos encara tenen opcions de passar a huitens i els anglesos mantenen el lideratge del grup D.

Grealish i McTominay es disputen una pilota
Grealish i McTominay es disputen una pilota / Laurence Griffiths (Efe)

Croàcia sobreviu

Croàcia ha aconseguit mantindre's amb vida en l'Eurocopa després d'evitar una nova derrota davant la República Txeca i podrà esgotar les seues opcions de classificació en l'última jornada enfront d'Escòcia. El gol d'Ivan Perisic a l'inici de la segona part ha evitat un presumible adeu prematur de l'equip croat, molt lluny de la versió que va oferir en el passat mundial de Rússia, on va ser subcampió. La República Txeca, que ha tingut més a prop la victòria i que s'ha avançat mitjançant Patrik Schick, té un peu en la següent fase.