Itàlia presenta la candidatura al títol de l'Eurocopa

Gal·les passa a huitens com a segona mentre que Suïssa haurà d'esperar per a veure si és una de les millors terceres classificades

Gareth Bale ha estat prop de trencar el rècord d'imbatilitat d'Itàlia
Gareth Bale ha estat prop de trencar el rècord d'imbatibilitat d'Itàlia / Efe

La selecció italiana ha tancat la fase de grups de l'Eurocopa de manera impecable: tres victòries en tres partits, set gols a favor i cap en contra. Hui ha guanyat Gal·les (1-0) mentre que en l'altre partit del grup Suïssa ha superat Turquia (3-1) per a esgotar les seues opcions de ser una de les millors terceres classificades.

Itàlia no es conforma amb l'empat

El combinat dirigit per Roberto Mancini, ja classificat matemàticament per als huitens de final, necessitava només un punt per a assegurar-se ser primera del grup A. Però ha volgut aconseguir els tres contra la Gal·les de Gareth Bale, a la qual només una golejada de Suïssa podia fer-la fora de la segona posició.

Matteo Pessina ha marcat l'únic gol d'un partit amb poc en joc, només perquè l'azzurra es jugava mantindre la seua porteria a zero durant més de 1.000 minuts i sumar el seu partit número 30 sense perdre. Itàlia jugarà contra el segon classificat del grup C, Ucraïna o Àustria, mentre que el Gal·les ho farà contra el segon del grup B, Finlàndia o Rússia.

Suïssa vol continuar a l'Eurocopa

La selecció helvètica ha guanyat 3-1 a Turquia, un marcador amb el qual no ha pogut arrabassar-li la segona posició a Gal·les i haurà d'esperar per a veure si passa a la següent ronda com una de les quatre millors terceres classificades.

Shaqiri, per partida doble, i Seferovic han fet els gols de Suïssa contra l'equip turc, que ha marcat el seu primer i últim gol en la competició, obra d'Irfan Can Kahveci.