Itàlia, a huitens de final per golejada

Itàlia és la primera selecció a aconseguir la classificació a huitens en aquesta Eurocopa

Una acció del partit entre Itàlia i Suïssa
Una acció del partit entre Itàlia i Suïssa / EFE

Itàlia ja està en huitens de final, demostrant que sempre està entre les candidates al títol. Ho fa sense noms mediàtics, però amb un grup carregat de grans futbolistes. Dos partits, dues victòries i un mateix resultat, 3 a 0. Un d'eixos grans futbolistes és el davanter Locatelli, dominador, lluitador i golejador. Contra Suïssa ha firmat un doblet, els dos primers gols que li han donat tranquil·litat a l'azzurra. El tercer gol que ha tancat el partit ha sigut obra d'Immobile, altre dels gladiadors que té el tècnic, Mancini.

Itàlia ja marca el camí a la resta d'equips i ho ha fet per golejada, primer en el partit que va obrir l'Eurocopa contra Turquia i ara contra una dèbil Suïssa que, amb l'empat que va traure contra Gal·les, encara manté opcions d'estar en la següent fase.

L'encontre entre italians i suïssos ha estat precedit per un greu incident a les rodalies de l'Olímpic de Roma. La policia hi ha hagut d'actuar davant un avís de cotxe bomba.

Turquia 0-2 Gal·les: la millor versió de Bale

En l'altre partit del grup A, la victòria de Gal·les sobre Turquia per 2 gols a 0 deixa la classificació del grup prou definida, però on encara pot passar de tot en la lluita per la segona plaça. Gran part de culpa la té l'extraordinària actuació de Bale. No ha marcat gol, però sí que ha sigut l'assistent en els dos gols del seu país i, a més, també ha errat un penal quan el marcador ja reflectia el 0 a 1. Els beneficiats de les assistències de Bale han sigut Ramsey, inaugurant el marcador en el minut 42, i Connor Roberts, tancant el partit en el minut 49. En la classificació, Gal·les suma quatre punts.

Per la seua banda, la derrota deixa Turquia amb peu i mig fora de l'Eurocopa amb dues derrotes en dos partits.

Finlàndia 0-1 Rússia: Miranchuk dona vida a Rússia

En partit corresponent al grup B, el davanter de l'Atalanta Alekséi Miranchuk ha donat la victòria al combinat rus gràcies a un espectacular gol després de desfer-se de tres rivals i xutar a l'esquadra de la porteria finlandesa. El grup B s'estreny amb tres equips amb tres punts, a l'espera del partit entre Dinamarca i Bèlgica d'aquest dijous.

El lateral del CSKA de Moscou, Mario Fernandes, ha hagut de ser hospitalitzat després d'una dura caiguda en el minut 25, que l'ha obligat a retirar-se del terreny de joc amb una lesió a la columna. Per la seua banda, el jugador del València CF Denis Txeritxev s'ha tornat a quedar a la banqueta i no ha jugat ni un minut.