El grup de la mort, més obert que mai

Un inesperat empat d'Hongria contra França i la golejada d'Alemania contra Portugal deixen tres dels principals favorits a guanyar l'Eurocopa sense la classificació a huitens assegurada

Dos jugadors alemanys celebren un gol en el partit contra Portugal
Dos jugadors alemanys celebren un gol en el partit contra Portugal / Efe

Alemanya ressuscita al ritme de Gosens (2-4)

Una actuació estel·lar del lateral esquerre de l'Atalanta, Robin Gosens, ha conduït la resurreció d'Alemanya en l'Eurocopa, que després de perdre el seu primer partit davant França i anar perdent contra Portugal, defensora del títol, ha acabat golejant per 4-2 i amb això ha recobrat totes les opcions d'arribar a huitens de final.

El gol de Cristiano Ronaldo al quart d'hora en culminar una fulgurant contra ha encés tots els llums d'alarma a l'Allianz Arena de Munic, però el conjunt de Joachim Low ha reaccionat amb una tremenda contundència i ja se n'ha anat al descans amb avantatge amb dos autogols de Rubén Dias i de Raphael Guerreiro.

En el segon període ha continuat el vendaval del quadre germànic i especialment de Gosens, que ha entregat el tercer gol a Kai Havertz (m. 51) i ha fet el quart (m. 60). Diogo Jota ha posat un poc de picant a la trobada (m. 67) i Portugal ha estat prop de posar encara més pressió al seu rival amb un tremend tir de Renato Sanches al pal quan faltaven més de deu minuts per a la fi del partit.

França s'embossa a Budapest (1-1)

Hongria, amb el suport incondicional dels més de 60.000 aficionats del Puskás Aréna, ha arrancat un valuós empat contra una França, actual campiona del món, que ha perdonat massa. El resultat complica les coses en un Grup F i desperta esperances en els de Marco Rossi per a classificar-se per a huitens.

Sota l'atac constant de la selecció francesa, el carriler hongarés Fiola ha eixit a la contra i, després d'una paret amb Sallai, ha definit davant Lloris posant-la al pal amb la sang freda d'un davanter.

Als quinze minuts de la represa ha arribar l'empat francés en una jugada afortunada. Antoine Griezmann ha marcat a plaer després d'un rebuig d'un defensa. L'atacant del Barça és el primer que marca del trio atacant francés que conforma amb Kylian Mbappé i Karim Benzema, que han deixat mostres de qualitat, però no han estat encertats davant la porta d'un enorme Péter Gulácsi.