Croàcia no és només Modric

La principal referència ofensiva, Ivan Perisic, que ha marcat la meitat dels gols croats en aquesta Eurocopa, no jugarà contra Espanya per haver-se contagiat de covid-19

La selecció de Croàcia juga al voltant de la seua estrela, Luka Modric
La selecció de Croàcia juga al voltant de la seua estrela, Luka Modric / Robert Perry (Efe)

Espanya comença la fase decisiva de l'Eurocopa 2020 contra la selecció de Croàcia. Després d'una primera fase amb molts problemes, els de Luis Enrique han acabat segons en el seu grup, i ara jugaran contra la segona classificada del grup D.

Amb una victòria contra Escòcia, un empat contra Txèquia i una derrota contra una de les favorites del torneig, Anglaterra, Croàcia ha anat de menys a més i ha recuperat la seua millor versió que la va portar a ser subcampiona del món l'any 2018 que va perdre contra França en la final.

La selecció croata manté un gran bloc respecte de la cita mundialista però, sobretot, manté a la seua gran estrela, Luka Modric. El madridista, que va guanyar el Baló d'Or precisament gràcies al gran mundial que va fer amb la selecció, és el capità, jugador amb més partits de la història i, als 36 anys, la brúixola de Croàcia. Modric dirigeix, crea, assisteix i també marca gols. De fet, el segon contra Escòcia és obra seua, i és, fins ara, un dels millors del torneig.

Però al costat de Modric hi ha altres grans jugadors que completen una plantilla sòlida i solidària. En defensa, Lovren i Vida posen la veterania, i Gvardiol la frescor d'un dels joves que estan en l'agenda de molts equips grans d'Europa.

El mig del camp està clar que és terreny de Modric, però també de Kovacic i del jugador de l'Inter de Milà, Brozovic, que hi posa el múscul. Dalt, la gran referència ofensiva és Ivan Perisic, qui no estarà en el partit per haver donat positiu per coronavirus.

Serà una baixa sensible per a l'equip croat perquè el davanter de l'Inter de Milà s'associa bé i, amb la seua mobilitat, ocupa gran part del terreny de joc i, damunt, marca gols. De fet, dos dels quatre gols de l'equip en aquest torneig són seus i ja és un dels màxims golejadors de la història de Croàcia, tot i que encara molt lluny de Davor Suker.

Però el que fa encara més perillosa Croàcia és que té fons d'armari. Jugadors no tan contrastats, però que ja tenen un paper important en equips d'un nivell mitjà i alt. És el cas del davanter de l'Osasuna, Budimir, del migcampista de l'Atalanta, Mario Pasalic, o del lateral de l'Atlètic de Madrid, Sime Vrsaljko. Una selecció contrastada que gira al voltant d'una pilota daurada.

També et pot interessar

stats