Estrada Fernández assegura que Negreira el va amenaçar

L'exàrbitre ha parlat sobre el cas de corrupció que afecta el CTA

L'exàrbitre Xavier Estrada Fernández
L'exàrbitre Xavier Estrada Fernández

L'exàrbitre Xavier Estrada Fernández ha assegurat que l'exvicepresident del Comité Tècnic d'Àrbitres (CTA), José María Enriquez Negreira, tenia “tot el poder” en comptar amb “tota la informació arbitral”, i que el va cridar per a amenaçar-lo.

Estrada Fernández, que va ser àrbitre del 1996 al 2023 i internacional FIFA, ha declarat, en la presentació del seu llibre La verdad del caso Negreira. Mi lucha contra la corrupción arbitral, escrit en col·laboració amb el periodista Miguel Ángel Pérez, que la querella la va dur a terme perquè el seu “honor ha sigut tacat”.

El cas Negreira és una investigació que es va fer pública el 15 de febrer del 2023 feta per la possible corrupció esportiva que involucra José María Enríquez Negreira, exàrbitre de futbol espanyol i vicepresident del CTA entre el 1994 i el 2018, i al Futbol Club Barcelona, del qual el col·legiat hauria rebut uns pagaments de 7,6 milions d'euros, acreditats per l'Agència Tributària i la Fiscalia, mentre estava en compliment de les seues funcions en el CTA.

Al cap d'un any, quan els pagaments eixiren a la llum, Estrada Fernández va confessar que en el CTA calia “veure, sentir i callar” i que a més, hi havia “molt d'interés a mirar per a un altre costat” perquè la gent "no investigara el cas".

Aquest col·legiat, que va ser el primer a presentar una querella contra Enríquez Negreira i el que va iniciar la lluita també contra la Federació Espanyola de Futbol i el CTA, va dir que es va sentir “sol en aquesta lluita” i va afirmar que, si algú vol unir-se a la querella, encara “és a temps”.

També et pot interessar

stats