Espanya torna a fer història

La selecció femenina de futbol jugarà en els jocs olímpics per primera vegada, després de classificar-se per a la final de la Lliga de les Nacions

Jenni Hermoso i Salma Paralluelo celebren un dels gols
Jenni Hermoso i Salma Paralluelo celebren un dels gols / Raúl Caro (Efe)

La selecció espanyola femenina de futbol no es cansa de fer història. L'equip que entrena Montse Tomé, actual campió del món, s'ha classificat per primera vegada per a uns jocs olímpics, després de derrotar els Països Baixos per 3-0 en la semifinal de la Lliga de les Nacions. Ara Espanya lluitarà per un nou títol, en la final contra França, que es disputarà dimecres que ve.

La roja s'ha mostrat molt superior al rival des del xiulit inicial. Les jugadores de Montse Tomé han començat a crear perill a la porteria rival, amb una Salma Paralluelo omnipresent, a la qual només li ha faltat més encert cara a gol. Les neerlandeses es defensaven com podien, però també han creat algun ensurt a la contra en la porteria de Cata Coll. La diana es resistia fins que ha aparegut la de sempre. Jenni Hermoso, en una gran acció personal, ha inaugurat el marcador en el minut 41. Just abans del descans, la millor jugadora del món, Aitana Bonmatí, ha ampliat la renda amb el segon.

El guió a penes ha canviat en la represa. Espanya ha continuat governant el duel a través de la possessió de la pilota i ha acabat desesperant els Països Baixos. El ben cert és que la roja no ha patit per a administrar l'avantatge i fins i tot ha marcat el tercer, obra d'Ona Batlle, per a confirmar així el pas a la final de la Lliga de les Nacions i el bitllet per a la cita olímpica de París.

Però això no s'atura ací. La selecció espanyola tindrà una nova oportunitat per a ampliar el palmarés dimecres, en la final contra França, que ha derrotat Alemanya en l'altra semifinal, per 2-1.