Édgar Badia salva l'Elx a Getafe (1-1)

El porter català ha aturat un penal a Ángel en el minut 82 per a assegurar un empat que manté els franjaverds fora dels llocs de descens

Els jugadors de l'Elx feliciten Édgar Badia després d'aturar el penal
Els jugadors de l'Elx feliciten Édgar Badia després d'aturar el penal / La Liga
Natxo Lara
21 de març 2021 - 16:45

Ha tornat a ser Édgar Badia. El porter català de l'Elx ha salvat els mobles i un punt en aturar una pena màxima quan més assetjava el Getafe, i això permet als de Fran Escribá mantindre's fora de la zona de descens. Ara els franjaverds tenen dues setmanes per a recuperar forces després d'un mes frenètic de partits en cap de setmana i intersetmanals contra rivals de la zona alta de la classificació.

Ha sigut un molt bon partit dels dos laterals que, en aquesta ocasió, sí que han tallat les incursions ofensives del rivals que altres setmanes han creat massa ocasions de gol. Bona actuació de Mojica i sobretot del debutant Palacions, un fortí per banda dreta.

La primera part ha sigut molt entretinguda i amb un Elx realment seriós en defensa i resolutiu en atac. Després dels minuts de tanteig, Pere Milla es reivindicava com aquell davanter important que no només vol viure de les rendes del gol de l'ascens el passat mes d'agost. El català estava en el moment i el lloc adequat per a espentar al fons de la xarxa de Soria una centrada des de banda dreta de l'omnipresent Gonzalo Verdú. La jugada parteix d'un a treta de cantonada de Mojica des de l'esquerra. Diana molt celebrada per Milla, quasi inèdit enguany.

El VAR, protagonista

Al 40 es registrava la primera de les jugades compromeses de l'enfrontament. Badia rebutjava amb una d'aquelles grans aturades (estadísticament és el millor porter de la Primera Divisió) un xut molt ben col·locat d'Iglesias. En el retruc resultant, Hernández Hernández xiulava penal a una lleugera xafada de peu de Dani Calvo sobre Unai. Rectificava l'àrbitre després de consultar la pantalla del VAR. Res punible. 

La segona part tindria molta molla. En transcórrer un quart d'hora, el Getave embastava una bona jugada sense oposició, en bloc, per la rereguarda il·licitana. Centrada directa de Kubo que arribava a Emes Ünal que, en guanyar-li la posició Verdú en el punt de penal, afusellava Badia. Empat i perill. 

El partit s'embrutava amb múltiples targetes grogues, sobretot per als jugadors de l'Elx: Fidel i Carrillo en només dos minuts. Al 82, segona visita de l'àrbitre al VAR per a jutjar una mà de Gonzalo Verdú d'aquelles que, depenent de com isca el sol, es xiula o no. Penal. I de nou, Édgar Badia salvava el seu equip traient-li Ángel un tir ajustadíssim al pal dret amb la mà esquerra.

L'Elx torna a sumar i amb 25 punts, marca la frontera de la permanència sobre l'Eibar i l'Alabés.

També et pot interessar

stats